Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jonathan Vandesande, Weiss: "Komkommers al drie weken goedkoop"

AGF-handel wacht met smart op lente

Tholen - De AGF-handel wacht al een tijdje op beter weer. Volgens Jonathan Vandesande van Weiss zou de export van groenten nu een beetje aan moeten trekken. "De afzet voor Pasen gaat traditioneel altijd beter en daarna spreken we vaak van een redelijk goede afzet, maar nu is het juist allemaal teruggelopen. Het weer is veel te koud en dat zet mensen niet aan om paprika's, komkommers en tomaten te eten." Weiss exporteert voornamelijk naar Duitsland.



De handelaar geeft aan dat de handel over het algemeen rustig is. "Je zou zeggen dat klanten nu dan meer prei gaat afnemen, maar die prijzen liggen voor velen te hoog. De wortelprijzen zijn iets gestegen, omdat de voorraad in verschillende landen op begint te raken. De prijzen voor tomaten liggen rond de 1,50. Deze zullen gaan dalen als er meer volume is, maar de productie is natuurlijk ook vertraagd. Komkommer zijn momenteel erg goedkoop. Er is een grote productie, maar de interesse is er nog niet. Er wordt de minimumprijs voor gegeven, zo'n 6 cent. De duurste zijn nu 14 cent. Komkommers zijn al twee tot drie weken erg goedkoop." Hij hoopt dat het weer snel zal verbeteren en de rest van het seizoen de afzet zal toenemen. "Er mag wel wat meer gebeuren om het begin van dit jaar goed te maken."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be