Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzetcoöperatie Nordbaden kijkt terug op succesvol jaar

Bruchsal - De groente- en fruitafzetcoöperatie Nordbaden eG (OGA) uit het Duitse Bruchsal (Baden-Württemberg) kijkt ondanks moeilijkheden die door het weer werden veroorzaakt, in totaal terug op een succesvol seizoen 2012. Samen met de aangesloten verkooporganisatie OGV Nordbaden eG werd in boekjaar 2012 een totale omzet van 60,7 miljoen euro behaald (tegenover 59,5 miljoen euro in 2011). Het aandeel van OGA bedroeg hierin 41,7 miljoen euro (tegenover 38,1 miljoen euro in 2011).
 
Het groente- en fruitseizoen 2012 verliep na de EHEC-crisis van 2011 in heel Europa weer op normaal niveau. Aanzienlijke vorstschade, in het bijzonder bij steenfruit, zorgde in Europa echter voor de kleinste fruitoogst van de afgelopen jaren. De nog stabiele economische ontwikkeling in Duitsland zorgde echter voor heuglijke consumentenuitgaven van de Duitse huishoudens, waarvan ook de groente- en fruitbranche profiteerde.
 
Asperges waren het belangrijkste voor de totale omzet. Terwijl hun verkoophoeveelheid vrijwel gelijk bleef (van 4.645 ton in 2011 naar 4.620 ton in 2012), steeg de omzet die behaald werd met asperges naar 18,7 miljoen euro (17,5 miljoen euro in 2011). Ook bij het op één na belangrijkste productiegebied, namelijk aardbeien en bessen, werd het resultaat van 2011 overtroffen. Terwijl vorstschade en extreme weersomstandigheden bij de aardbeien tot veel oogstuitval en kwaliteitsproblemen hebben geleid, nam de oogst van veel andere bessen toe. In totaal verkocht men 4.165 ton aardbeien en bessen (3.825 ton in 2011) die een omzet van twaalf miljoen euro (10,6 miljoen euro in 2011) opleverden.
 
Publicatiedatum: