Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met diepvrieskruiden meer zekerheid van voedselveiligheid"

Herbafrost breidt assortiment bio-kruiden uit

Tholen - Herbafrost is gespecialiseerd in de verwerking van conventionele en biologische kruiden en levert deze diepgevroren aan de industrie, catering en eindverbruikers. Het bedrijf werd in het jaar 2000 opgericht en werd snel een gevestigde waarde – eerst op de binnenlandse markt en later in Europa en daarbuiten. Naast de hoofdzetel in Hulshout is er ook een vestiging in Vladslo (Diksmuide). De producten worden voornamelijk geëxporteerd. "Circa 80% van de producten is bestemd voor de export, vertelt inkoop- en verkoopassistent Suzy Aerts. " Onze belangrijkste afnemers situeren zich in Europa: Duitsland, Frankrijk, UK, Scandinavië, Nederland, maar we hebben ook klanten buiten Europa: Australië, USA, Israël."



Toenemende vraag bio-kruiden
Ook dit jaar was Herbafrost in februari weer aanwezig op de voedingsbeurs Biofach te Nürnberg. "De afgelopen jaren kregen we een toenemende vraag naar biologische kruiden. Tijdens de beurs presenteerden we ons uitgebreid gamma aan biologische diepvrieskruiden. Het werd duidelijk dat biologische kruiden weer in opmars zijn. Om aan de stijgende vraag van hun klanten te kunnen voldoen, heeft Herbafrost dit jaar zijn gamma uitgebreid met bio zuring. Zuring, ook wel bekend als ‘zurkel’, wordt in de keuken veelal gebruikt voor salades, soepen, sauzen en puree. Ook in 'Paling in ’t groen' wordt zuring verwerkt. Kortom, een product met veel mogelijkheden."



Grotendeels van eigen telers
"Vandaag de dag produceert Herbafrost jaarlijks rond 7.000 ton kruiden. De kruiden komen grotendeels van eigen telers met uitzondering van enkele producten die we aankopen, zoals knoflook, sjalot, ui, citroengras, daslook, rozemarijn en lenteui. Aangezien onze kruiden het ganse jaar beschikbaar zijn, is er in de winter voor ons niet echt een verschil in verkoop met de zomer. Onze top 5 is peterselie, basilicum, bieslook, dille en knoflook. Momenteel is er ook wel vraag naar meer exotische producten, zoals citroengras. Ook de kruidenmixen zijn erg in trek zoals salademix, provençaalse mix en persillade."



Verser dan vers
"Onze teeltvelden liggen in de nabijheid van onze twee productiesites. Binnen maximaal 3 uur na de oogst zitten onze kruiden in de diepvries, dus 'verser' dan verse kruiden in de supermarkt. Diepgevroren kruiden benaderen verse kruiden zeer dicht qua kleur, aroma, textuur en smaak, - dit in tegenstelling tot gedroogde kruiden - maar met de zekerheid van een voedselveiling product. Chemische en biologische tests worden regelmatig uitgevoerd. Diepvrieskruiden zijn gebruiksklaar: gewassen, gesneden en zonder stelen, dus geen werk en geen afval. Ze zijn ook het ganse jaar door beschikbaar", besluit Suzy.



Voor meer informatie:
Herbafrost nv
Suzy Aerts
Industriepark 13, Zone A2,
2235 Hulshout
Tel. 015/22.46.87
Fax 015/22.53.69
info@herbafrost.be
www.herbafrost.be