Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Philip Smits: "Veranderprocessen zijn altijd wennen"

SAP-implementatie bij Greenery-locatie Bleiswijk nog niet op gewenst niveau

Tholen - The Greenery is dit weekend gestart met de implementatie van het goederenbesturingssysteem SAP binnen haar organisatie. Verschillende commissionairs, die dagelijks inkopen aan de klok van The Greenery, melden onze redactie dat het hele systeem in het honderd loopt, er woensdagochtend zelfs geen komkommers konden worden geveild, er niet meer op sub-nummer kan worden gekocht en het laden een groot drama is. 

Volgens algemeen directeur Philip Smits van The Greenery ligt dat wat genuanceerder. "De implementatie van zo'n systeem brengt veranderingen met zich mee voor eigen medewerkers en klanten. Zo'n veranderproces is altijd wennen. Afgelopen weekend zijn we live gegaan met SAP en dat draait inmiddels op Barendrecht, Breda, de klok en op de telerslocaties waar gesorteerd en verpakt wordt, goed. Alleen in Bleiswijk duurt het langer dan gewenst om in een stabiele situatie te komen. Ik verwacht dat aan het eind van de week weer in een stabiele situatie komen voor medewerkers en klanten. We houden al onze klanten goed op de hoogte."

Smits is nog altijd overtuigd van de voordelen van het systeem. "Het brengt een processturing met zich mee, waardoor in de hele keten vroeger geprognosticeerd wordt. Dat vraagt van alle partijen in de keten dat de ruimte in het proces wat minder wordt en is voor alle betrokkenen wennen. Wij zijn ervan overtuigd dat het uiteindelijk leidt tot efficiĆ«ntere processen. Dat zien we in Zaltbommel, waar we al langer met SAP werken."