Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hennie van Es, Com-Freeze:

"Diepvriesfruit is een echte groeimarkt"

Tholen - Op 1 mei vorig jaar startte Hennie van Es na jarenlange ervaring in de verse AGF-handel het bedrijf Com-Freeze, gespecialiseerd in de import en export van bevroren fruit. "Een perfecte timing", zo zegt Hennie nu. "De markt van diepvriesexoten is volop in ontwikkeling en je leest er veel meer over. “We zitten echt in een groeimarkt. In 2010 is het volume diepvriesfruit in Europa met 41% gestegen en daarbij zijn de prijzen ook nog eens met 10% toegenomen. Dit is uniek in de fruitsector en je ziet het alleen terug in het diepvriesfruitsegment. Diepvriesgroeten zijn al meer gestabiliseerd."

"IQF fruit kent vele voordelen. Zo is het makkelijk in gebruik, voedzaam en kan het efficiënt vervoerd worden. Doordat men alleen het schoongemaakte, compact verpakte product vervoerd, kan men soms in één vriescontainer evenveel fruit vervoeren als in vier containers vers fruit. Dit komt de prijs ten goede, maar is ook veel milieuvriendelijker", vertelt Hennie.



De handelaar werd door voormalige leveranciers getipt, om in de diepvrieshandel te stappen en ondertussen heeft Com-Freeze al een brede mix van oude en nieuwe diepvriesfruitleveranciers. De ervaring in de verse handel maakt Com-Freeze extra sterk in de diepvriessector. "We hebben collega's met ervaring in zowel de diepvries- als verse handel. Afgelopen week is ons team uitgebreid met Manja de Groot, een echte diepvriesspecialist. Onze productkennis wordt door de klant erg gewaardeerd. Wij kunnen klanten informeren over producteigenschappen en smaken, die voor elke toepassing weer anders kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor een fruitsalade zullen wij andere producten adviseren, dan aan een yoghurtfabrikant. Wij kunnen precies aangeven welke variëteit, of sortering het meest geschikt is. Daarnaast valt het bij klanten goed dat we binnen een half jaar al IFS-gecertificeerd waren."



De belangrijkste producten voor Com-Freeze zijn bevroren exoten en roodfruit. "We hebben veel mango's, maar kunnen net zo makkelijk speciale vruchten als de physalis, of de granaatappel leveren. Verder is roodfruit erg belangrijk in de diepvrieshandel", zegt Hennie. Hij is verwonderd over de grote volumes die in de diepvriesindustrie omgaan. "Voordat je kunt leveren ben je een poos bezig met documentatie en specificaties en dat is wel wennen voor een AGF'er, maar als je eenmaal zover bent, zijn de volumes enorm. Toen ik mijn eerste order voor tien containers diepvriesaardbeien kreeg, wist ik niet wat ik hoorde."



Verreweg de belangrijkste afnemers van het diepvriesfruit zijn nog altijd te vinden in de industrie. "Sapfabrieken, ijsfabrieken, maar ook de horeca en foodservice weten ons steeds vaker te vinden", vertelt de handelaar. "We zijn met leuke innovatieve projecten bezig en zijn druk bezig het assortiment te verbreden. Onlangs hebben we exotisch IQF-fruit gesponsord aan een basisschool, waar leerlingen met vanille-ijs en een blender hun eigen samenstelling konden maken. Idealer kun je je smaakpanel niet krijgen."



CCom-Freeze is gevestigd in het pand van Speksnijder Bergschenhoek, dat ook het logistieke gedeelte op zich neemt en dagelijks met vijftien diepvriescombinaties in Nederland en België levert. Com-Freeze richt zich voornamelijk op Europa "Duitsland, Spanje en Oostenrijk zijn belangrijke bestemmingen. Ook in Nederland zijn er nog vele mogelijkheden met onze producten. Het toevoegen van bevroren exoten aan sappen, is bijvoorbeeld niet alleen een smaakverrijking, maar ook een toevoeging van gezondheids- en voedingswaarden. We hebben nog een wereld te winnen!"

Voor meer informatie:
Hennie van Es
Com-Freeze
Hoekeindseweg 141
2661 DP Bergschenhoek
Tel: 010-5223449
Mob: 06-52661213
hvanes@com-freeze.com
www.com-freeze.com