Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgebreid interview in Primeur

Cor Disselkoen 'verkast' naar Australië

Een uitdaging aangaan, is Cor Disselkoen – ooit de grootste AGF-handelaar van het Westland, wel toevertrouwd. Als eerste koos hij jaren begin jaren '90 het BVO-pad (buiten de veiling om). Inmiddels is hij met zijn zonen actief in Australië met de bouw van een 16 hectare grote kas, waar tomaten, komkommers en paprika's geteeld gaan worden. “Waarom ook niet? Ik kan moeilijk achter de geraniums zitten", zegt hij in de Primeur, die vandaag verschijnt.



Het verschil met de Europese markt, zit'm volgens Cor met name in de concurrentie. “In de landen om ons heen groeien nauwelijks tomaten, paprika's en komkommers. Meer dan 95% is hier buitenteelt. De teelt is verschrikkelijk weersafhankelijk. Wanneer het hier hard regent, is er nauwelijks product en als het een half jaar niet regent, eveneens niet. Ik moest flink in mijn bewustwording terug toen ik hier kwam, want het is 35 jaar terug dat ik een 'buitenpaprika' voor de verse markt heb verkocht en zelfs 40 jaar terug dat ik een vollegrondstomaat aan het vermarkten was.”

In het interview gaat Cor eveneens in op de vraag of hij met het kopen buiten de veiling om, uiteindelijk heeft bereikt wat hij wenste en vertelt hij wat zijn voorbeeld-ondernemers in Nederland zijn.

Het volledige interview lezen? Neem een abonnement op Primeur en krijg maandelijks ruim 60 pagina's vol vakinformatie en achtergrondverhalen in je bus!