Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We leveren wat de klant vraagt en zeggen geen nee"

Groothandel Vawi biedt breed assortiment aan divers klantenbestand

Tholen - Groothandel Vawi in Antwerpen is net buiten de groothandelsmarkt gevestigd en biedt een breed assortiment aan diverse afnemers. De drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding en gang van zaken in het bedrijf zijn Philippe Geldof, Johan Frijters en Peter de Strycker. Zij kunnen daarbij rekenen op het volledige en trouwe Vawi team. "Het huidige Vawi is voortgekomen uit diverse overnames van bedrijven zoals De Schutter, Vawico en Gelbo. In 2007 vond de overname plaats door groep A. de Witte en ging het bedrijf verder onder de naam Vawi. Deze naam was ook het meest bekend onder onze horeca-afnemers."



Volledig gamma

Vawi biedt een volledig gamma dagverse AGF, diepvries, kruiden en bewerkte groenten en fruit. "Diepvries is ook één van onze specialiteiten, niet alleen AGF-diepvries, maar ook brood en gebak. Wekelijks gaan er minstens vijf camions gevuld met diepvriesproducten weg. We groeien gestaag, zelfs als we spreken van een kalme dag, maken we toch zo'n 600 orders per dag. Op een drukke dag in het seizoen is dat zeker het dubbele", aldus de mannen. "De jaarlijkse groei is gemiddeld 7 tot 8%. De combinatie van een breed assortiment, kwaliteit, bekendheid, goede relatie en service, maakt van Vawi een aantrekkelijke groothandel. Daarnaast vinden we milieu en duurzaamheid ook belangrijke zaken. We denken groen en zorgen daarom zelf voor de afvalverwerking. Onlangs hebben we ook geïnvesteerd in zonnepanelen."


Philippe Geldof, Johan Frijters en Peter de Strycker

"Hetgeen ons onderscheidt, is dat we een breed aanbod hebben waarmee we elke klant, gespecialiseerd in zijn vakgebied kunnen bedienen. Wij bieden aan wat onze klant vraagt en zeggen geen nee. Sinds een half jaar leveren we ook droge voeding. Ons assortiment blijft zich uitbreiden want we willen de klant compleet bedienen, al blijft de focus op groenten en fruit. Voorbeelden van onze klanten zijn horeca-gelegenheden, winkels, grootkeukens, foodservice, bakkers, slagers en traiteurs. Wij beleveren ook internationale spelers zoals Prem Group, Gourmet en Compass Group. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in Antwerpen, maar we leveren in heel België. We werken 6 op 7 en 24 uur per dag en alles wordt bezorgd met eigen wagens. Vawi beschikt dan ook over een eigen wagenpark bestaande uit een 30tal gekoelde wagens .Klanten die op dag A bestellen, worden bevoorraad op dag B. Dit met een goede kwaliteit en een correcte prijs. We werken met een professioneel team en lachen elke dag. Zo werk je ook het beste."

"We ondervinden weinig problemen van de recessie. Eind 2012 heeft Vawi zelfs nog een bijkomende uitbreiding van +/- 1.100m2 verwezenlijkt zodat we nu over een totale bebouwde oppervlakte van +/- 4.300m2 beschikken. Zo kunnen wij nog beter aan al de eisen van de voedselveiligheid voldoen. Vawi is dan ook gecertificeerd met higher level IFS en autocontrole AGF."


Inspelen op nieuwe vragen

"We proberen ook de markt te volgen en in te spelen op nieuwe vragen. Ook zoeken we altijd mee voor een oplossing. Sinds kort is Vawi aangesloten bij een gloednieuw concept in België: Wij werken samen met een bedrijf dat volledige pakketten, om maaltijden te bereiden, aan huis aflevert. Zij maken wekelijks nieuwe recepten voor hun afnemers en hierin worden gezonde en zo veel mogelijk biologische producten verwerkt. Van alles wordt exact de juiste hoeveelheid weergegeven en in het pakket gedaan. Dit kan de consument thuis zelf klaarmaken en is er zo weinig mogelijk sprake van afval. Wij verpakken de producten hier. Het bedrijf heeft onze hulp ingeroepen, gezien ze zich zelf meer wilden focussen op promotie. Elke maandag maken wij de verse pakketten klaar en deze worden daarna bij de klanten afgeleverd. Dit blijkt nu al een succesvol nieuw concept in België te zijn."

Voor meer informatie:
Vawi
Kielsbroek 29
2020 Antwerpen - België
Tel:03/259.11.77
Fax:03/259.11.78
www.vawi.be