Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Groen van Green Organics biedt hoogste prijs

3000 euro voor schilderij de 'Bio-Aardappeleters'

Het schilderij ‘De Bio-Aardappeleters’, ter beschikking gesteld door de NAO, leverde woensdagavond 23 januari jl. op de BioVak € 3.000 euro op. Tijdens de netwerkborrel konden bezoekers en standhouders op een speciale veiling meebieden op het schilderij. De verkopende partij, de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), gebruikt de opbrengst voor promotie van het Pieperpad via de NAO Werkgroep Biologische Aardappelen.


Overdracht 'De Bio-Aardappeleters' naar nieuwe koper (links Jan Groen (Green Organics), rechts Jan Gottschall (NAO)

De veilingmeester Kees van Zelderen, voorzitter van Biohuis, wist de spanning gedurende de veiling op te voeren. Diverse belangstellenden boden mee. Uiteindelijk bood directeur Jan Groen van het biologische handelsbedrijf Green Organics in Dronten de hoogste prijs. Het schilderij ‘De Bio-Aardappeleters’ verbeeldt de moderne en vrolijke interpretatie van ‘De aardappeleters’. Het is geschilderd door de bekende kunstschilder Norbertus in de Week van de Smaak te Amersfoort. Het Pieperpad is een initiatief van Greenpeace en Bionext.

Het schilderij is donderdag 24 januari nog in de stand van het Biohuis te bewonderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Gottschall van de NAO (gottschall@nao.nl) of Jasper Vink van Bionext (vink@bionext.nl ) .

www.bionext.nl
/ www.nao.nl / www.norbertus.org / www.pieperpad.nl
Publicatiedatum: