Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tom de Bruin: "Enorme slag voor onze leden"

Geen GMO-subsidie voor FresQ in 2013

Telerscoöperatie FresQ ontvangt geen GMO-subsidie in 2013. Het Productschap Tuinbouw heeft niet beschikt over het Operationeel Plan voor 2013 dat FresQ indiende omdat de erkenning van FresQ sinds augustus 2012 geschorst is. Om aanspraak te kunnen maken op GMO-subsidie voor 2013 moest het Productschap Tuinbouw voor 20 januari 2013 goedkeuring geven aan het operationeel plan van FresQ. Het Productschap Tuinbouw meldde FresQ afgelopen week dat de schorsing van de erkenning gehandhaafd blijft en er nader onderzoek gedaan moet worden.

De GMO-erkenning van FresQ is geschorst door het Productschap Tuinbouw naar aanleiding van een reguliere erkenningscontrole. Het Productschap Tuinbouw heeft reeds onderzoek gedaan, maar ziet reden dit onderzoek nog dieper te moeten doen. FresQ heeft bezwaar aangetekend bij het Productschap Tuinbouw.

Voorzitter Tom de Bruin: “Dit is een enorme slag voor onze leden. Door de slechte prijsvorming de afgelopen jaren en de EHEC-crisis in 2011 hebben veel bedrijven al moeite om hun hoofd boven water te houden. Deze extra financiële klap komt hard aan. Dat betekent dat ontwikkelingen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, kwaliteit en marketing vertraagd worden.”

Publicatiedatum: