Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananito: de babybanaan uit Colombia

For many years, the Italian company Spreafico has been selling a unique product: the Baby Banana or Bananito.



Het Italiaanse bedrijf Spreafico is al jarenlang gespecialiseerd in de verkoop van een uniek product: de babybanaan of bananito. De babybanaan (Musa Acuminata) komt origineel uit India, China, Maleisië en de Filippijnen. In de wereld zijn zo'n 70-80 bananenvariëteiten. 'Bananito' groeit in regio Andes, Colombia. Deze omgeving is ook bekend voor de productie van koffie.



De bananen die daar groeien zijn kleiner van formaat dan een traditionele banaan of plantain. De smaak is zoet en het is een geschikt product voor kinderen. Het is makkelijk te eten en te bewaren in de koelkast.



Het fruit heeft een dunne schil, als het rijp is krijgt de banaan een geel-goude kleur. De bananito wordt zowel voor desserts als voor fruitsalades gebruikt. Ook als snoep en decoratie bij gerechten doen de banaantjes het goed.



Als de bananen worden geïmporteerd uit Colombia zijn ze groen. Ze worden per luchtvracht getransporteerd naar de Italiaanse luchthaven Milan Malpensa. Bij aankomst is de banaan natuurlijk gerijpt en wordt deze op een temperatuur van 13 graden gehouden.



De gele bananen worden geselecteerd en gedistribueerd naar Italiaanse retailketens.



Volgens de manager exotische producten van het bedrijf Spreafico is de bananito zeer onderscheidend van andere kleine bananen op de markt. Klanten waarderen de speciale exotische en warme smaak . "We importeren wekelijks 3.000 kilo en deze worden gedistribueerd via de grote supermarktketens. De producten voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitseisen.



In een verpakking van 250 gram zitten 5 of 6 kleine banaantjes.

Voor meer informatie:

Claudio Scandella
Category Manager per esotico e cibo etnico
SPREAFICO FRANCESCO & F.LLI SPA
Mob. +39 348 2506928
Email: claudio.scandella@spreafico.net
Skype: Claudio_scandella
Publicatiedatum: