Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Terugvordering GMO-gelden en afnemende gf-consumptie uitdaging voor 2013

Fotoreportage Nieuwjaarsreceptie en AGF-debat



Tholen - Gisteren organiseerden N&S, Frugi Venta en DPA voor de achtste keer de nieuwjaarsreceptie in combinatie met het AGF-Debat. Heel wat AGF'ers maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar in het Zalmhuis het beste te wensen in het nieuwe jaar en te luisteren naar prikkelende debatten op het gebied van mededinging en voeding en gezondheid.



De happening ging van start met een interview met Theo Tijssen van DPA en Cees den Hollander van Frugi Venta. Een fusie tussen beide bedrijven ging afgelopen jaar op het laatste moment niet door, maar Cees den Hollander hield graag de deur open: "Wat in het vat zit, verzuurt niet!" De grootste teleurstelling voor Cees den Hollander was dat de groenten- en fruitconsumptie wederom was gedaald. Wel was hij positief verrast door de melding op deze site dat het Duitse topmodel Heidi Klum het goede voornemen had om meer groenten en fruit te consumeren. "Het gaat om het verzamelen van fans."

De ‘groente- en fruitsector draagt veel bij aan de economie. Daarnaast is groente en fruit belangrijk voor de gezondheid van de burger. Dus we dienen ook een maatschappelijk belang. Mensen die veel groente en fruit eten zijn minder vaak ziek, voelen zich fitter en hoeven dus minder gebruik te maken van de gezondheidszorg. De gezondheidszorg in Nederland kost inmiddels € 90 miljard, omgerekend dus meer dan € 5.000,-- per persoon en neemt nog steeds toe. Om die kosten een halt toe te roepen, moet er meer groente en fruit gegeten worden. Groente en fruit dient ‘top of mind’ gemaakt te worden. Daarom start FV het Fresh Initiative, een cluster van projecten gericht op voeding en gezondheid.”



Cees den Hollander

Tijssen wenste dat de ondernemers in 2013 meer uit de markt zouden halen dan in het afgelopen jaar en noemde een goede ketensamenwerking als de sleutel tot het succes. "Je ziet grote verschillen in resultaten van de verschillende AGF-bedrijven en dat heeft te maken met ondernemerschap." Als grootste teleurstelling van het afgelopen jaar noemde hij dat telersverenigingen door Brussel worden geconfronteerd met terugvorderingen van GMO-gelden van de afgelopen jaren.


Theo Tijssen

Nu de basis voor collectiviteit met het PT en HBAG lijkt weg te vallen, probeert Frugi Venta een andere vorm van collectiviteit te realiseren. Hiervoor worden de komende maanden ook de leden geraadpleegd om een nieuw toekomstplan uit te stippelen in zogeheten AGF-trendcafés. Tenslotte gaf secretaris Leo Welschen van Frugi Venta een toelichting op de uitgebrachte Tuinbouwcijfers 2012 van het PT.



De verkiezing AGF m/v van het jaar is inmiddels omgedoopt tot Chain Award. De eer viel dit jaar te beurt aan Ad Berends, projectleider van het Huis van de Smaak tijdens de Floriade 2012

Een verslag van de AGF-debatten vind je elders op deze site.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken van het debat en het aansluitende buffet