Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: door goede vraag naar aardappelen ook rommel op de markt

Het gaat goed met de aardappelmarkt, maar toch is er ook een keerzijde. Er is niet voldoende product en er is een zogeheten wachttijd. De kans is groot dat er op de lokale markten aardappelen van lage kwaliteit worden afgezet omdat de beste knollen worden bewaard in de opslag, in afwachting van een continue stijging.

"Momenteel wordt er op de markten van alles aangeboden. Het is daarom raadzaam om attent te zijn op de kwaliteit. Soms worden aardappelen van lagere kwaliteit afgezet als kwaliteitsaardappelen. Die laatste hebben goede prijzen en de telers zijn tevreden", zegt Alberto Zambon, voorzitter van het Consortium Patata di Bologna Dop.

Het is belangrijk dat om op te vallen tussen al die aardappelen het Consortium kan terugvallen op het merk- en herkenningsteken waardoor het zich makkelijk kan onderscheiden. Het Primura ras doet het goed en blijft groeien. Seizoen 2015/2016 had een opbrengst van 5.240 ton en vorig seizoen steeg dit naar 7.380 ton. Seizoen 2017/2018 zal naar verwachting een opbrengst van 9.430 ton hebben.

Zambon is zeer tevreden over deze resultaten. "We registeren een stijging van ongeveer 2.000 ton per jaar. Dit komt onder andere door de efficiƫnte promotiecampagne in overeenstemming met de waarde van het Consortium. De consument weet de Primura steeds meer te waarderen en dat draagt er ook aan bij."

Contact:
Consorzio di tutela patata di Bologna DOP
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO)
Tel.: +39 (0)51 7821709
Fax: +39 (0)51 782356
Web: www.patatadibologna.it 

Publicatiedatum: