Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Volumes van witloof zijn volgens verwachting, prijzen blijven sterk

Er is een ruim aanbod van alle slasoorten. Prijzen voor lollo's en eikenbladsla verlopen eerder voordelig. Kropsla, veldsla , andijvie en ijsbergsla werden iets duurder. Het aanbod groene selder nam af. Prijzen daalden. Aanbod en prijzen van broccoli verliepen stabiel tov vorige week. De aanvoer van spinazie nam toe, prijzen zijn licht gedaald. Een verder dalende aanvoer van aubergines werd aan stabiele prijzen verkocht. Het seizoen is bijna voorbij. De aanvoer van tomaten is opnieuw licht gestegen. Prijzen werden voordeliger.

Duurder
Door het frissere weer zal de aanvoer van bloemkool lichtjes dalen naar het einde van deze week en volgende week. Prijzen maken de omgekeerde beweging en worden sterker. Prijzen en aanvoer van savooien zijn zeer wisselvallig, al bij al wel stevig. Witte en rode kool worden op vergelijkbaar niveau aangeboden. De volumes van witloof zijn volgens verwachting. Prijzen blijven sterk. De aanvoer van venkel halveert. Prijzen zijn verdubbeld. Een stabiele aanvoer van prei werd aan licht gestegen prijzen verkocht. De vraag naar knolselder nam toe, prijzen sterk te noemen. Een overzichtelijk aanbod van komkommers werd duur verkocht. Dalende aanvoer van courgette blijft zich doorzetten. Prijzen zijn vrij duur.

Fruit 
Aardbeien zijn verdubbeld in prijs (stevig).  Peren werden aan licht gestegen prijzen aangeboden.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: