Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studie wijst uit: houdbaarheid AGF met 4 dagen verlengd

IFCO, een mondiale leverancier van herbruikbare verpakkingen voor AGF, maakte de resultaten van een studie bekend over het effect van IFCO herbruikbare plastic verpakkingen(RPCs) op houdbaarheid van AGF. IFCO RPCs verlengen de versheid en het uiterlijk van AGF met 4 dagen in vergelijking met verpakkingen voor eenmalig gebruik. De studie werd uitgevoerd door Dr. Lippert Quality Management. Het bedrijf testte meloenen, tomaten, champignons en druiven tijdens de hele aanbodketen. Retailers kunnen met de resultaten verspilling voorkomen en de tevredenheid van klanten vergroten.

Via de RPCs kunnen retailers tevens hun duurzaamheid- en milieudoelen halen. De wetenschappers simuleerden aanbodketencondities zoals gekoelde en omgevingstemperaturen om transport na te doen en winkel- en thuiscondities. Ze testten 19 dagen en op: gewichtsverlies, steelgezondheid, suiker en zuurgraad, temperatuur/vochtigheid, stevigheid, infecties, rot/schimmel, kleur, afval en uiterlijk.

De testers concludeerden dat verpakking een belangrijke rol speelt in houdbaarheid van AGF. IFCO RPCs maken snellere en effectievere luchtcirculatie mogelijk en hitte dissipatie. Retailers hoeven de producten niet in handen te nemen omdat de verpakkingen tevens displays zijn.

Publicatiedatum: