Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perry Verstraaten, groothandel De Blaeij

“Appelen worden aan dramaprijzen verkocht”

Tholen – “De prijzen voor appelen zijn sinds de start van het seizoen erg laag als gevolg van het grote aanbod. Ook de peren zijn niet goed aan de prijs, maar die prijzen zijn iets gematigder. Er zijn veel kleine maten op de markt en de prijzen voor peren maat 45 lagen gisteren rond de 17 cent en 70 cent voor de maat 70. De Jonagold lagen gisteren tussen de 22 en 45 cent.”, vertelt Perry Verstraaten van groothandel De Blaeij. ‘’De kwaliteit van het hardfruit is daarentegen wel erg goed, maar het is goed mogelijk dat we over een tijdje problemen gaan krijgen met de bewaring.”



De groothandel verkoopt voornamelijk de bekende appel variëteiten Elstar en Jonagold. “Dit zijn meestal ook de goedkope appelen. De vraag naar clubrassen zien wij niet extreem toenemen al is Kanzi wel een populaire appel. Voor de Kanzi-appel wordt ook veel reclame gemaakt en dit zien we ook goed terug in de verkoop”, aldus Perry. Naast hardfruit heeft De Blaeij een groot assortiment Turkse producten. “We hebben onder andere granaatappels, kweeperen en Turkse pepers in ons gamma. Die producten lopen heel het jaar vrij goed door. In Evergem en omstreken zitten veel Turkse handelaren en we zijn elke keer verbaasd hoeveel handel zij kunnen verzetten.”

Promoties
Volgens de handelaar loopt de handel in groenten goed door. “Tomaten waren de afgelopen weken goedkoop en bloemkool was ook aantrekkelijk geprijsd. Door de lage prijzen hebben we wat promoties gedaan, om de bloemkool en tomaten onder de aandacht te brengen”, zegt Verstraaten. Momenteel is de groothandel langzaam aan het overstappen op Spaans product. “We gaan zo lang mogelijk met lokaal product door, maar de komkommers en de paprika’s komen nu uit Spanje. Ook het citrusseizoen is weer gestart en we hebben de eerste bladclementines weer in het assortiment. De kwaliteit van het citrus ziet ervoor dusver goed uit en het seizoen is goed gestart.”



Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl  
www.deblaeij.nl