Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita verduurzaamt containervloot en bereikt emissiedoelstelling

Chiquita Brands International streeft naar verduurzaming door het energieverbruik van haar 15.000 stuks tellende containervloot terug te brengen. In 2009 begon Chiquita met een uitgebreid upgrade-programma voor haar koelcontainervloot dat geresulteerd heeft in een jaarlijkse vermindering van de CO2-uitstoot met 17.000 ton. 

Dankzij verbeteringen in het ontwerp en de operationele efficiëntie bieden de nieuwe containers diverse voordelen: 

• Ze verbruiken minder energie
• Ze zijn uitgerust met CO2-vriendelijke koelmiddelen
• Ze zijn geïsoleerd wat zorgt voor een kleinere CO2-voetafdruk

Voor januari 2015 werden er 7.000 units vervangen. Tussen januari 2015 en december 2017 werden 4.570 verouderde containers vervangen door 5.700 nieuwe. Ondanks dat het totale aantal containers met 25% is toegenomen, is Chiquita erin geslaagd haar elektriciteitsverbruik met 11% te verminderen.

De vernieuwing van de vloot heeft een aanzienlijke impact gehad. Met iedere nieuwe container bespaart Chiquita tot wel 35% ten opzichte van de oudere containers. Nog groter is de energiebesparing dankzij de Quest-software, waarmee de compressors in de containers automatisch uitgeschakeld worden zonder dat de kwaliteit van het getransporteerde fruit in gevaar komt.



“Na jaren van verbeteringen aan onze containervloot kunnen we nu met trots zeggen dat we onze doelstelling gerealiseerd hebben!" vertelt Jamie Potsell, van Chiquita Noord-Amerika. "We hebben het equivalent van de jaarlijkse CO2-uitstoot van 3.000 auto's bespaard en dat is geen geen geringe prestatie."

Dankzij deze verbeteringen heeft Chiquita haar jaarlijkse elektriciteitsverbruik met 34 miljoen kilowattuur verminderd waarmee de jaarlijkse CO2-uitstoot met 17.000 ton is gereduceerd. 

Publicatiedatum: