Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
71 miljoen planten

Spanje: Einde plantseizoen Fresón de Palos aardbeien in zicht

Het plantseizoen van Fresón de Palos duurt nog hoogstens twee weken. Volgens Alfredo Arcos, technisch directeur van het bedrijf, verloopt alles in dit seizoen naar verwachting met uitzondering van de hoge temperaturen tot enkele dagen geleden.

De kwaliteit van de aardbeienplanten, die verkregen zijn uit de kwekerijen in de provincies Ávila en Segovia, is hoog. Volgens ramingen gaat het om 71 miljoen stuks die nu al worden gerooid, schoongemaakt en vervoerd naar Palos de la Frontera voor de aanplant in teeltbedrijven in Huelva. Voor deze werkzaamheden heeft de coöperatie meer dan duizend werknemers in dienst. Dit alles is een voorbode van het aardbeienseizoen van 2018-2019, waaraan meer dan zesduizend mensen zullen meewerken en waarin naar verwachting meer dan 71 miljoen kilo aardbeien geoogst zal worden. Het fruit zal vervolgens afgezet worden in Spanje, Europa en Azië.

Fresón de Palos was de eerste coöperatie die een eigen kwekerij oprichtte om zelf in aardbeienplanten te kunnen voorzien. De aardbeienplant heeft een regelmatige blootstelling aan lage temperaturen nodig zodat hij later veel oplevert op de meer dan 1200 hectare teeltgrond in het zuiden. Het gaat om gecertificeerde aardbeienplanten van de hoogst mogelijke kwaliteit, waarmee een garantie geboden wordt voor de volgende stappen in de productieketen.

Momenteel bezit het bedrijf meer dan honderd hectare aan eigen kweekruimte in de provincies Ávila en Segovia met een capaciteit van 71 miljoen aardbeienplanten. Daarnaast beschikt het bedrijf over proefvelden die permanent beheerd worden door een professioneel technisch team. Met dit alles heeft het bedrijf een concurrentievoordeel op het gebied van techniek, kwaliteit en kosten.

Publicatiedatum: