Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans bedrijf rond herfinanciering af

Orsero Group groeit in eerste halfjaar 2018

Tholen – De Italiaanse Orsero Group heeft een herfinanciering van de schuld op middellange termijn afgerond. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Over het eerste halfjaar van dit boekjaar zag het bedrijf de omzet stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die eerder gepubliceerd werden.


Voor de periode 2018-2024 werd een lening van 60 miljoen euro, verdeeld over verschillende Europese instellingen aangegaan. Daarnaast werden Senior Unsecured Notes met een waarde van 30 miljoen euro en een looptijd tot oktober 2028 aangegaan. Van de 90 miljoen euro die hiermee is opgehaald wordt 79 miljoen euro gebruikt om twee middellange termijn schulden af te lossen.


Over het eerste half jaar van 2018 kwam de omzet uit op 469,7 miljoen euro. Dat was een stijging ten opzichte van de 355,0 miljoen euro die een jaar eerder gerapporteerd werd. Ook onder de streep sloot het bedrijf een goed half jaar af. De eerste zes maanden van dit jaar werden afgesloten met 5,5 miljoen euro nettowinst. Een jaar eerder was dat nog 870.000 euro.


“Het eerste halfjaar van 2018 blijft de uitstekende prestaties van BU Distribution van verse groenten en fruit bevestigen,” aldus Raffaella Orsero, CEO van Orsero. “De stijging in de marges is het gevolg van de overnames in Italië en Spanje die in 2017 werden afgerond en het proces om een efficiëntieslag te maken.”

Klik hier om de financiële resultaten te bekijken

Klik hier voor meer informatie over de herfinanciering