Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie

Dalende aanvoer courgettes, stijgende aanvoer tomaten

IJsbergsla blijft schappelijk van prijs. De goedkoopste slasoort op dit moment is kropsla. Lollo's, eikenblad, andijvie en veldsla liggen allemaal op een lager prijsniveau ten opzichte van vorige week. De productie van bloemkool zit op de top met erg aantrekkelijke prijzen. Groene selder en knolselder zijn voor de tijd van het jaar normaal geprijsd. De aanvoer van broccoli is ruim. Prijzen zijn normaal. Een ruime aanvoer vollegrondsspinazie werd aan lage prijzen verkocht. Een licht dalende aanvoer van aubergines werd aan zachte prijzen verkocht. Kies voor de Belgische origine! Er is een dalende aanvoer van courgette. Prijzen zijn iets gelift, doch normaal voor de tijd van het jaar. Groene paprika was de voorbije dagen de voordeligste kleur. Gele en rode paprika zijn iets sterker geprijsd. Een stijgende aanvoer van tomaten werd aan licht gedaalde prijzen verkocht. Tros blijft duurder dan los. Komkommers werden iets goedkoper verkocht.

Duurder
Tijd voor kolen... alle soorten in alle kleuren. De sterkst genoteerden zijn de savooikool en de rode kool. Witte kool en Chinese kool zijn het voordeligste. Er worden topprijzen gegeven voor kleine spruitjes. Er is een ruim aanbod van alle slasoorten: krulandijvie blijft de duurste slasoort. Het aanbod van witloof verloopt stabiel. Prijzen werden duur. De aanvoer van prei is licht stijgend, maar ligt lager dan vorige jaren (droogte). Prijzen blijven duur, sterk voor de tijd van het jaar! Een overzichtelijke aanvoer van jonge bussels wortelen werd aan stevige prijzen verkocht. Het assortiment bonen en peulen is beperkt: prijzen worden goed ondersteund!

Fruit
Een overzichtelijk aanbod van aardbeien werd aan voordeligere prijzen verkocht. Ook onze appels en peren zijn superzoet en sappig dit seizoen. Prijzen zijn erg consumentvriendelijk.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: