Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

20% kleinere oogst

Tsjechische aardappelprijzen verdubbelen

De aardappeloogst van dit jaar zal naar verwachting een van de slechtste zijn in decennia. Vanwege de langdurige periode van droogte zal de totale aardappeloogst dit seizoen ongeveer 20 procent lager liggen dan in het voorgaande jaar.

Vorig jaar hebben de Tsjechische telers ongeveer 820.000 ton aardappelen geoogst, terwijl dit jaar de oogst naar verwachting 645.000 ton zal bedragen, aldus de Tsjechische coöperatie van aardappeltelers. De laagste oogst van de afgelopen tien jaar was die van 2016 toen de opbrengst 604.000 ton bedroeg.

Het totale aardappelareaal in Tsjechië is dit jaar met ongeveer 2,3 procent gedaald, maar de lage opbrengst was vooral te wijten aan het ongewoon warme en droge seizoen.

Negatieve weersomstandigheden hebben ook geresulteerd in lagere aardappeloogsten in alle belangrijke aardappelproducenten van Europa, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Deze landen worden geconfronteerd met een productiedaling van 30 procent.

Volgens radio.cz zegt agrarisch specialist Petr Havel dat de prijs van aardappelen waarschijnlijk zal verdubbelen als gevolg van de lage oogst.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018