Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van der Windt

Winscribe: hersluitbare topseal verpakking

Veel consumenten geven de voorkeur aan een verpakking die hersluitbaar is. Een schaal met een topsealfolie hersluiten gaat nauwelijks. Van der Windt heeft daarvoor een oplossing: door een tweelaagse laminaat van  PET- folie met laser dusdanig te ‘scriben’ ontstaat een hersluitbare topseal. "Onze ‘Winscribe’ biedt oplossingen die lang onmogelijk waren; een dun, helder laminaat (bedrukt of onbedrukt) van mono of meerlaags materiaal die hersluitbaar is op zowel polypropyleen als polyester schalen. De goed te openen Winscribe-folie kan tot wel 20 keer open en dicht zonder te verliezen aan sluitkracht", aldus Van der Windt.

"Tot nu toe is veel onderzoek gedaan naar een hersluitbare verpakking. Deksels en topseals hebben beiden hun voor- en nadelen. Een oplossing die je veel tegenkomt, is een etiket dat na opening de verpakking weer kan sluiten. Dit is niet alleen kostbaar, maar ook vanuit milieu-oogpunt verre van ideaal. Doordat het etiket en de folie van twee verschillende materialen zijn, is recyclen niet meer mogelijk. Ook voor dit probleem biedt Winscribe dé oplossing, doordat Winscribe wordt opgebouwd uit twee lagen van hetzelfde materiaal is dit goed te recyclen samen met de schaal.

Van der Windt komt daarom met twee PET-folies die tegen elkaar aan worden gelamineerd met daarin een gelaserd afscheurpatroon. Wat die oplossing revolutionair maakt, is dat laseren in zulke dunne lagen heel complex is. Met de komst van een extra laserunit en een extra laminator is Van der Windt klaar voor een groei van dit verpakkingsprocedé."

Voor meer informatie:
Van der Windt
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
+31 174 636111
info@vanderwindt.com  
www.vanderwindt.nl 

Publicatiedatum: