Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse groenteverwerkers hebben tekort aan rode, witte en groene kool

Groentenverwerkers in heel Duitsland moeten rekenen op onvoldoende aanbod van ruw materiaal door gewasverlies ten gevolge van de droogte. Zeker wanneer het gaat om rode, witte en groene kool is de situatie ernstig: in sommige gevallen werden verliezen tot 50% gemeld.

In het geval van rode en witte kolen werd in sommige gebieden 40-50% verlies geleden. Andere gewassen zoals wortelen, kroten en selderij leverden een verlies van 10% onder het lange termijn gemiddelde op.

Enorme belasting
De Federale Vereniging van de verwerkingssector spreekt over een 'enorme belasting' voor de sector en heeft het al over lege schappen. Daarnaast is de droogte van 2018 niet alleen een verschijnsel van 'nationale omvang' doordat de herfstgroentenoogst in heel Europa ermee te kampen heeft. Dit betekent dat aanvoer vanuit naburige landen als Nederland, Belgiƫ, Frankrijk en Polen nauwelijks een optie is.

Bron: Top Agrar

Publicatiedatum: