Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe mengapplicatie voorkomt aankoeken en klonten tijdens vullen boomgaardspuit

De Munckhof VariMAS Boomgaardspuit is ontwikkeld in samenwerking met fruittelers om aan de vraag naar een hoge spuitcapaciteit te voldoen. De spuit is geschikt voor het werken in drie rijen tegelijkertijd zodat fruittelers hun complete areaal razendsnel kunnen behandelen. Nieuw van Munckhof Fruit Tech Innovators is de mengapplicatie voor de VariMAS die klonten en aankoeken van poeders tijdens het vullen voorkomt. De nieuwe mengapplicatie verbetert de homogeniteit en effectiviteit van spuitmengsels en maakt voormengen en grondig schoonmaakwerk na afloop overbodig.



Spuit voor (biologische) boomgaarden, wijngaarden en bessen 
De VariMAS is het topsegment van Munckhof Fruit Tech Innovators. De spuit voor boomgaarden, wijngaarden en bessenculturen, blinkt uit door een optimale bladbedekking en een hoge werking van de toegepaste middelen. Daarvoor zorgen de nauwkeurige afstemming van de rijsnelheid, druk op de nozzels (7 bar) en toerental van de pomp. De hoogwaardige verdeling tussen lucht en vloeistof zorgt voor een directe luchtstroming en een optimale verstuiving. Daardoor ontstaat een minimaal verlies aan kostbare middelen. Wageningen Universiteit (WUR) toonde voor de VariMAS een driftreductie van 99% aan. Dat maakt de VariMAS ook geschikt voor biologische teelt.



Krachtige mengpomp met hoge capaciteit aanzuigslang
Goed opgeloste mengsels zijn cruciaal voor de effectiviteit van spuitbehandelingen. Ze voorkomen bovendien verstopping van de spuitdoppen en het dichtslibben en vervuilen van de filters. De VariMAS was al uitgevoerd met een roermechanisme om de homogeniteit van mengsels na het vullen en tijdens het mengen te garanderen. Nieuw aan de VariMAS is de krachtige mengpomp met hoge capaciteit aanzuigleiding die klonten en aankoeken van poeders al tijdens het mengen voorkomt. Vanaf het eerste moment van bijvoegen pompt de mengapplicatie, water en werkzame stof krachtig rond langs de hele binnenzijde van de tank. De nieuwe applicatie zorgt zo voor het perfect oplossen van poeders in water. Daarmee verhoogt Munckhof de spuitkwaliteit en voorkomt ze voormengen en grondig schoonmaken van de tank achteraf.

Voor meer informatie:
Munckhof Fruit Tech Innovators
Venrayseweg 126 C
5961 AJ Horst 
Tel. +31 77 398 1001
info@munckhof.org 
www.munckhof.org 



Publicatiedatum: