Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Verkerk:

"Aardappelprijs te hoog voor vlotte export"

Tholen - In de aardappelhandel is het momenteel wat rustiger geworden. "Bij ons is de export in elk geval erg tam. De aardappelen zouden een paar cent goedkoper moeten zijn, dat zou de export zeker ten goede komen", vertelt Peter Verkerk van de gelijknamige aardappelgroothandel uit 's-Gravendeel. Hij prijst zich dan ook gelukkig dat hij nog een keten aan eigen aardappelwinkels van product voorziet. "Die kleinhandel loopt wel door. Als daar de prijzen hoog zijn, is dat niet zo erg, want dan stunten supermarkten ook niet gauw met de prijzen."

"De kwaliteit van de aardappelen en ook de maatvoering valt me eerlijk gezegd alles mee, maar de opbrengsten vallen in zijn geheel wel een stuk lager uit. Maar het gros van de aardappelen moet nog gerooid worden en ik durf niet te zeggen hoe de markt dan zal uitpakken. Vooralsnog is het grootste euvel dat de prijzen te hoog zijn. De prijs bij de boer ligt nu rond de 28 cent, probeer daar als verpakker of exporteur nog maar eens wat aan te verdienen. Nu is de verwachting in de markt wel dat de aardappelen iets goedkoper zullen worden. De zogenaamde 'dubbeldoelrassen' worden niet allemaal naar de fabriek gereden en wat extra aanbod zou de prijs voor de export ten goede kunnen komen."

Voor meer informatie:
Aardappelhandel Verkerk
Mijlsweg 98
3295 KG 's-Gravendeel
Tel: 078-6731900
peter@aardappelhandel.nl
www.aardappelhandel.nl