Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder zout en suiker in groentenconcerven

Elk jaar worden er afspraken gemaakt - in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling - over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. Een nieuw overzicht laat zien dat de maximumhoeveelheden voor zout, toegevoegde suikers en verzadigd vet tussen 2013 en 2017 zijn verlaagd en welke afspraken er voor de toekomst gemaakt zijn.

Een van de producten waar goede resultaten zijn geboekt zijn zomergroenten en appelmoes. Zo bevatten diverse soorten appelmoes minder suiker en is de suiker helemaal verdwenen uit de zomergroenten in blik en pot, zoals broccoli of andijvie.

Publicatiedatum: