Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prince de Bretagne:

“Frans sjalottenareaal gekrompen ”

"Na een rampzalig verlopen seizoen 2017-2018, waarin Franse sjalottentelers de prijzen zagen dalen naar amper een kwart van de productiekosten, is het areaal dit jaar zoals verwacht gekrompen,” laat Prince de Bretagne weten.

 “Daarnaast hebben de uitzonderlijke weersomstandigheden van dit seizoen hun weerslag gehad op de sjalottenvolumes. De situatie varieert per sector en het is nu nog te vroeg om een raming te maken. Een lichtpuntje is dat er dankzij de zeer goede kwaliteit van dit jaar weinig verschillen bij het sorteren zullen zijn en dat zal het volumeverlies enigszins goedmaken.”

De Roscoff  BOB – roze ui uit Bretagne

Volgens Prince de Bretagne zijn kwantiteit en kwaliteit dit seizoen de voornaamste factoren. Hoewel sommige telers hun oogst licht zullen zien dalen vanwege het late planten, wordt dit gecompenseerd door het grotere areaal.” 

Nieuw in 2018: De vlecht van 700 gram

Om aan de vraag van klanten naar een aantrekkelijk product voor een goede prijs te voldoen, komt Prince de Bretagne met een nieuwe verpakking: een vlecht van 700 gram.

 

Voor meer informatie:

Prince de Bretagne 
www.princedebretagne.com 
pierre.gelebart@princedebretagne.com