Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thailand: Slechte kwaliteit oorzaak van dalende export

Volgens de Thai Fruit and Vegetable Producer Association is de export van AGF naar Europa aan zijn ondergang begonnen omdat het land er niet in is geslaagd om te voldoen aan de vereiste voedselveiligheidsnormen. Vicepresident Pathom Taenkam stelt dat leveranciers niet willen verbeteren omdat er genoeg andere afzetmarkten beschikbaar zijn waar de eisen minder streng zijn, waaronder het Midden-Oosten en Aziatische landen. Dit betekent dat ook exporteurs de kwaliteit van hun producten niet kunnen garanderen omdat zij de kwaliteit van de leveranciers niet kunnen controleren. Hierdoor is de export naar Europa de afgelopen jaren steeds verder gedaald naarmate de controles op landbouwproducten werden aangescherpt.

Deze situatie wordt mede veroorzaakt doordat telers van kwalitatief beter voedsel geen garantie hebben dat ze ook meer geld voor hun producten krijgen omdat er veel concurrentie is van telers uit omringende landen.'Een verbetering van de kwaliteit vereist meer investering. De concurrentie van betere producten uit India en Afrikaanse landen zorgt er echter voor dat de telers geen garantie hebben dat deze investeringen zich ook daadwerkelijk terugbetalen,' aldus Pathom.

Volgens Volker Stoeppler, Voedsel, Landbouw en Klantenbescherming counselor bij de Duitse ambassade in Bangkok, bevatten veel van de Thaise producten gewasbeschermingsmiddelen of ziekten. Volgens hem maakt het gebrek aan traceringsmechanismen in Thailand het moeilijk om te achterhalen wat de bron van de problemen is waardoor het moeilijk is op te lossen. Daarnaast stelt hij dat het gebrek aan strafmaatregelen in het land, de telers ook niet motiveert om hun kwaliteit te verbeteren.

Bron: www.bangkokpost.com
Publicatiedatum: