Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan Zegwaard: "Tijd voor actie"

STAP doet fusievoorstellen ZON/Greenery, Van Nature/Best of Four en DPA/Frugi Venta

Tholen - Afgelopen vrijdag deed STAP (STichting versterking Afzetpositie Producenten van glasgroenten in Nederland) in een persbericht concrete actievoorstellen om de het rendement in de glasgroente-afzet te verbeteren. STAP werd erg concreet. Zo stelde de telersstichting een fusie voor van The Greenery en ZON en een fusie van de telersverenigingen Van Nature en Best of Four. Ook zouden DPA en Frugi Venta volgens STAP versneld en evenwichtig samen kunnen gaan en zou er bij zowel telers als bij handelsbedrijven een versnelde en keiharde sanering plaatsvinden.

"Wij van STAP hebben in het afgelopen jaar onze verantwoordelijkheid genomen en het wordt nu tijd dat andere partijen dat ook gaan doen. Deze denkrichtingen hebben we in de gesprekken al benoemd, maar nu concrete acties veelal uitbleven, vonden we het tijd worden om deze naar buiten te brengen. Tot nu toe denken te veel partijen eerst aan hun eigen positie in plaats van aan het strategisch geheel", zegt voorzitter Jan Zegwaard. "Hoewel de timing - net voor de Pinksterdagen - niet ideaal was, krijgen we toch goede reacties van tuinders, die het positief vinden dat de zaken nou eens concreet benoemd worden."

"Zo is het een harde en vervelende boodschap dat er een sanering zal plaatsvinden, maar het is wel de werkelijkheid dat er een aantal bedrijven er momenteel absoluut niet goed voorstaan. We hebben nu, een jaar na de EHEC, alle tijd gehad om over onze gezamenlijke toekomst na te denken en nu hopen we dat er zo snel mogelijk acties worden ondernomen!"