Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kwee-appel wordt landelijk erkend streekproduct uit De Friese Wouden

De Kwee-appel en de hiervan gemaakte jam zullen zaterdag 12 mei op Tuinderij ‘De Cuynder’ in Donkerbroek worden bekroond. Burgemeester Oosterman van de Gemeente Ooststellingwerf zal dan aan de families Oosenbrug en Donker de certificaten van Wâldpyk en Erkend Streekproduct uitreiken.

De Kwee-appel is een struik die de meeste mensen wel van het gemeenteplantsoen kennen. Als fruitgewas is hij veel minder bekend en daar heeft ‘De Cuynder’ nu verandering in gebracht. Van de aangenaam geurende gele vruchten die na de oranjerode bloei verschijnen kun je heerlijke producten maken. Niet voor niets maakt een gedreven chef-kok als Geert-Jan Vaartjes van Restaurant ‘De Heeren van Harinxma’ in Beetsterzwaag graag gebruik van de door ‘De Cuynder’ gemaakte jam van dit unieke product.

Na de officiële uitreiking leidt Aat Oosenbrug een excursie over het boeiende bedrijf en geeft chef-kok Geert-Jan Vaartjes een workshop over de culinaire mogelijkheden van de Kwee-appel. Er zijn in samenwerking met ‘Streeketers’ ook Streekproducten te koop.

Voor kookliefhebbers en echte smulpapen is er ook nog een uitdaging aan deze certificering verbonden. Wie het beste recept of de beste serveertip voor de Kwee-appeljam aanlevert, zal zijn of haar creatie en naam binnenkort afgedrukt zien op de kleurrijke flyer, die grotere bekendheid aan de Kwee-appel gaat geven. Gegadigden voor deelname kunnen voor meer informatie contact opnemen met Wrâldfrucht.

Stichting Wrâldfrucht houdt zich via het Keurmerk Wâldpyk bezig met het stimuleren van streekeigen economische ontwikkelingen in De Wâlden.

Voor meer informatie:
Jan de Boer - 0512-34 25 71
Henk Pilat - 0511-54 2476
Geert-Jan Vaartjes - 0512 - 381 245
Aat Oosenbrug 0516-49 16 76
e-mail: info@waldpyk.com
website: www.waldpyk.com
 
 

Publicatiedatum: 2-5-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: