Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
's werelds gezondste fruitsoort

Eerste fruitsoort met vitamine B in de schappen

De eerste fruitsoort die vitamine-B bevat ligt in de schappen. De nieuwe Sea Buckthorn bes is het enige plantaardige product waarin de vitamine, die normaal gesproken alleen in dierlijke of zuivelproducten gevonden wordt, natuurlijk voorkomt in een vorm die mensen op kunnen nemen. 

Met 424 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B12, die essentieel is voor het creëren van rode bloedcellen in slechts één portie, is de bes uitgeroepen tot een van 's werelds gezondste fruitsoort.

Het fruit is bovendien een van de rijkste natuurlijke bronnen van Omega 7, dat een belangrijke anti-inflammatoir is en een lichaam meer gevoelig voor insuline kan maken om mensen met overgewicht te helpen. 

Een gedroogde versie van de Sea Buckthorn is al zo'n zes maanden online verkrijgbaar, maar toen de vraag de afgelopen maand met meer dan 30% steeg, besloot fabrikant Marap het fruit nu ook te lanceren in reformwinkels. 

De bessen, die in het Verenigd Koninkrijk groeien, zijn rijk aan vitamine C. Eén glas bevat meer dan vijf keer zoveel als een glas sinaasappelsap. Verder bevat het fruit carotenoïde, antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen gevolgen van schade door zon en deel uit maken van het lichamelijke harnas tegen kanker en hartziekten.

Dr. Josef Bertagnoli, algemeen directeur van Marap, zegt: "Sea Buckthorn is niet alleen verrassend vanuit het oogpunt van voedingswaarde, maar is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft een geweldige smaak. De bessen kunnen op talloze manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld in combinatie met ontbijtgranen, muesli of toegevoegd aan salades."

Bron: Express.co.uk
Publicatiedatum: