Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste uienteelt op commerciŽle schaal in Trinidad en Tobago

In de Republiek Trinidad en Tobago heeft afgelopen week de eerste uienoogst op commerciŽle schaal plaatsgevonden. Dat is een gevolg van een pilot-project van het Ministerie van Voedselproductie en het plaatselijke bedrijf Caribbean Chemicals. De uien werden in december geplant. Voor veel mensen komt het project als een verrassing, maar minister Vasant Bharat vertelt dan ook dat het project stil is gehouden, omdat men eerst de oogst wilde zien. "Uien is een van de vier gewassen waar we ons op focussen, naast wortelen, aardappelen en pinda's.

Volgens Joe Pires van Carribean Chemicals is het de eerste keer dat de teelt op commerciŽle schaal plaatsvond, al heeft men in de jaren '60 en '70 van de vorig eeuw ook al de rendabiliteit onderzocht. Volgens Pires is er veel vraag naar lokaal geteelde uien, onder meer van restaurants, die de volledige oogst willen kopen. Zij prefereren de verse uien, boven de uien die wekenlang zijn verscheept. De afgelopen vijf jaar heeft Trinidad & Tobago uien geÔmporteerd ter waarde van 100 miljoen dollar.

De uien worden op drie locaties geteeld - Chaguaramas, Cara en Icacos - en volgens minister Bharat leent deze leemzandgrond zich uitstekend voor de uienteelt. De minister zegt dat de teelt in het verleden nie voor kwam bij gebrek aan wil en hij ziet er naar uit om meer uien en andere gewassen te gaan telen.

Publicatiedatum: 2-3-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: