Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hete pepers bevatten veel medicinale werkingen

Ted Barrus, een 37jarige jongen uit Pullham, Washington heeft als grootste hobby het proeven van extreem hete pepers waardoor het lijkt alsof zijn mond in brand staat. Zijn laatste beproeving is de Trinidad Moruga Scorpion. Deze peper is onlangs door onderzoekers van New Mexico State University's Chili Pepper Institute uitgeroepen tot 's werelds heetste peper.
 
Ingrediƫnten uit hete pepers hebben medicinaal nut, zeggen experts. Onderzoekers beweren dat door de endorfineboost, capsaicine effectief wordt tegen pijn en andere aandoeningen."De endorfine werkt om de warmte tegen te houden. Het lichaam produceert deze stof als reactie op de warmte, die voelt als pijn", zegt Paul Bosland, medeoprichter en directeur van New Mexico State University's Chili Pepper Institute." Het wordt gebruikt voor alle soorten van artritis, maar ook voor neuropathische pijn en dermatologische aandoeningen die een pijnlijke jeuk hebben."
Capsaicine wordt ook gebruikt door mensen met de huidziekte psoriasis om jeuk en ontsteking te verminderen, aldus de universiteit. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat capsaicine ook kan helpen bij het onderdrukken van de eetlust. Hier zijn echter nog geen betrouwbare gegevens van bekend om te bepalen welke rol dit middel speelt in gewichtsverlies.
 
Studies hebben ook aangetoond dat capsaicine prostaatkankercellen kunnen doden.
"In reageerbuizen vonden onderzoekers een correlatie tussen verhoogde celdoding en capsaicine," aldus Mehta. Er zijn ook studies waar is onderzocht dat mensen die veel pepers eten, een lagere kans op prostaatkanker hebben. "Dit betekent niet dat hete pepers prostaatkanker genezen maar het kan een rol spelen bij het voorkomen," zei hij. "Het heeft niets te maken met de warmte op zich, maar de stof bevat veel carotenoiden en flavonoiden, die de cellen die kanker veroorzaken, tegengaan."
 
Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan capsaicine, mits het een zeer verdunde vorm is, gebruikt worden tegen oorinfecties. Daarnaast is uit een studie gebleken dat de samenstelling brandend maagzuur kan verhelpen. Er is nog wel meer onderzoek nodig om die relatie verder te onderzoeken. Ook zijn er studies gaande om de effecten ervan op bepaalde hart- en vaatziekten te bepalen.
Publicatiedatum: