Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weiling: Duitse biogroothandel met passie voor tomaten

Weiling GmbH is een biogroothandel gevestigd in Coesfeld, Münster en partner van ongeveer 750 Duitse reformwinkels, biologische supermarkten, bezorgdiensten, marktkramen en boerderijwinkels. In 2010 opende het bedrijf een gloednieuw logistiek centrum in Lonsee bij Ulm. Het volledig eigen biologisch assortiment bestaat uit meer dan 11.000 artikelen. Naast food en non-food levert de groothandel ook een compleet marketingconcept met kant-en-klaar presentatiemateriaal en de merknaam Bioladen®.



De diversiteit van het biologisch segment groeit. Aan Weiling de opgave om constant nieuwe producten te selecteren, die van hoge kwaliteit zijn en daarnaast ook kloppen qua verhaal. Een uitdaging, die ze samen met Rijk Zwaan aangaan. Weiling heeft geen franchisesysteem, is geen winkelketen, maar een betrouwbare partner voor zelfstandige ondernemers, benadrukt Sascha Hinkes, directeur inkoop groenten en fruit. “We selecteren de beste ecologische producten en houden de kwaliteit nauwlettend in de gaten. Speciale aandacht gaat uit naar groente en fruit.
Deze productgroep maakt ongeveer 33 procent van ons assortiment uit. Tomaten staan met stip op één bij de groenten. Natuurlijk is een biologische productiewijze voorwaarde bij onze tomaten, maar de klant moet er ook voor terug willen komen. Herhalingsaankopen, daar gaan we voor! Smaak is dan heel belangrijk."

Trial Center Tomato

In de zoektocht naar perfect smakende tomaten, bezocht een delegatie van Weiling Rijk Zwaan’s Trial Center Tomato in Nederland. Hinkes: “Een fantastische ervaring! Er werden ruim zeventig rassen gepresenteerd. Wij konden ze proeven en de adviseurs van Rijk Zwaan gaven informatie over teeltwijze en raseigenschappen. Samen hebben we zo acht smakelijke tomaten uitgezocht. Deze acht hebben we vervolgens
meegenomen naar onze eigen ‘Weiling Messe’, een beurs die wij twee keer per jaar organiseren. Hier konden bezoekers de Rijk Zwaan-tomaten zelf proeven en beoordelen. Ja, de reacties waren erg enthousiast! Vooral Solarino RZ, Confetto RZ en Amoroso RZ vielen in de smaak. Deze onafhankelijke feedback is mede bepalend voor de rassenkeuze van onze tomatenproducenten.

Jaarrond productie

“Goede eindkwaliteit start met goed zaad. Daarom is een partner als Rijk Zwaan zo belangrijk voor ons. Dit bedrijf bezit de rassenkennis die wij ontberen. Wij beseffen maar al te goed dat een tomaat die hier in Duitsland geteeld wordt, niet persé past op een bedrijf in Spanje. Terwijl wij wel jaarrond tomaten van uniforme kwaliteit willen leveren. Rijk Zwaan met zijn 28 vestigingen over de hele wereld veredelt de beste rassen voor gebruik in verschillende klimaatgebieden en maakt dus jaarrond productie mogelijk. Iets wat steeds belangrijker wordt, ook in de biomarkt.

Bron: Chainmail, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: