Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Edeka verdringt Aldi

Tot de meest geliefde merken van de Duitsers hoorden in 2011 opnieuw talrijke traditionele Duitse merken. Zo hoorden naast Adidas, Lufthansa en Gerolsteiner onder meer ook Ritter Sport tot de lievelingsmerken van de Duitse consumenten. Dat blijkt uit de jaarlijkse merkranglijst 'BrandIndex Top-Performer 2011' van het marktonderzoeks- en adviesbureau YouGov. De ranglijst komt jaarlijks tot stand waarvoor zo'n 500.000 consumenten ondervraagd worden.

Ook enkele buitenlandse bedrijven uit verschillende branches, met name de elektronica- en internetbranche, haalden een plek in de lijst. Hiertoe horen merken als Canon, Google, Amazon en Vodafone.

De ranglijst van dit jaar kent interessante verschuivingen. Zo hoort in de levensmiddelenbranche Aldi tot de merken die hun toppositie af moesten geven. Edeka werd dit jaar namelijk voor het eerst verkozen tot de meest geliefde supermarkt en stoot daarmee Aldi van de troon. Ook bij de bouwmarkten is er een nieuwe nummer één: Bauhaus. Vorig jaar was er nog een gedeelde eerste plaats tussen Bauhaus en Obi, maar vanwege de groei van Bauhaus zakte Obi nu dan toch naar plaats 2.

DM is nog steeds de meest geliefde drogisterij van de Duitsers en ING-Diba de meest geliefde bank. Op het gebied van auto's verkozen de Duitsers Audi tot hun lievelingsmerk. Andere Duitse premiummerken zoals BMW, Porsche en vooral Mercedes wonnen echter ook behoorlijk aan populariteit. Op het gebied van autotoebehoren werd Michelin nummer één.
Publicatiedatum: