Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kroon verhuist naar Food Center Amsterdam

Kroon Biologische Verswaren en Vroegop-Windig intensiveren samenwerking

Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Wessanen Benelux en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, heeft de samenwerking met Agf-groothandel en logistiek dienstverlener Vroegop-Windig verder geïntensiveerd. Hiertoe trekt Kroon in bij Vroegop-Windig op het Food Center Amsterdam.

Met deze stap versterkt Wessanen Benelux de continuïteit in de levering van zijn totaalassortiment droge kruidenierswaren en verswaren aan natuurvoedingswinkels. Dit past in de strategie om de leidende positie op de Nederlandse markt voor biologische voeding verder uit te bouwen.

Vorm geven aan verdere groei en uitbreiding

De verhuizing naar de vestiging van Vroegop-Windig op het Food Center Amsterdam is een logische stap na de in maart 2011 gestarte samenwerking tussen beide ondernemingen. Kroon was gevestigd in een eigen bedrijfspand in Nieuwegein. Door de aanhoudende groei van de biologische versafzet en de hiermee gepaard gaande hogere eisen aan opslag en logistiek, voldeed het pand niet langer aan de ambities op langere termijn. Vroegop-Windig verzorgt sinds afgelopen jaar de landelijke versdistributie voor Kroon. Behalve de verbeterde dienstverlening, leidt dit ook tot een aanzienlijke besparing op voedselkilometers en CO2-uitstoot.

Bundeling van krachten

Peter van der Schoot, Business Unit Manager bij Kroon Biologische Verswaren, is ingenomen met deze verdere krachtenbundeling. "Deze samenwerking optimaliseert onze dienstverlening, zodat wij onze klanten dagelijks de beste kwaliteit biologische verswaren kunnen leveren. Vroegop-Windig beschikt in Amsterdam over een uitstekend geoutilleerde bio-opslagruimte van waaruit onze producten onder optimale condities naar de klant worden vervoerd. Bovendien zijn we zeer tevreden over de complete dienstverlening door Vroegop-Windig. Nu komt alles samen en dat biedt ons de ruimte om verder te kunnen groeien."

Bram Vroegop, Algemeen Directeur van Vroegop-Windig, ziet eveneens veel mogelijkheden in de bredere samenwerking. "Kroon is voor ons een belangrijke klant in de sterk groeiende markt voor biologische verswaren. Wij ervaren hen als een professionele partner, die wij met onze diensten uitstekend kunnen ondersteunen. Het intensiveren van de samenwerking sluit uitstekend aan bij onze ambities om door te groeien in biologisch."

Kroon Biologische Verswaren is vanaf medio februari 2012 gevestigd aan de Jan van Galenstraat 4, Amsterdam (Food Center Amsterdam W1).
Publicatiedatum: