Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dual detectables - vindbaar met metaaldetector en X-ray

Detecteerbare producten zijn al weer enige tijd op de markt. Nieuw zijn echter de ‘dual detectables’ van fabrikant BS Teasdale. De XDETECT™ dual detecteerbare producten zijn vindbaar met een metaaldetector en door middel van X-Ray detectie. Vanaf heden zijn er o.a. dual detectable pennen, pleisters en schrapers verkrijgbaar. Het assortiment krijgt snel uitbreiding. In aanschaf zijn detecteerbare producten iets duurder dan reguliere producten, maar die extra investering betaalt zich snel terug.
Komt er onverhoopt een pen, mes, schraper, handschoen of haarnet in de productielijn terecht, dan is het met detecteerbare producten kinderlijk eenvoudig het object te lokaliseren. Een complete batch afschrijven als gevolg van besmetting door externe toedracht? Ook dat behoort met detecteerbare producten tot het verleden. Detecteren is risico’s beperken. En risico’s beperken, betekent kosten besparen. Imagoschade door terugroepacties wordt voorkomen en uitvalskosten worden tot het minimum beperkt.



Geen extra investeringen

PBM Disposables is importeur voor de Benelux van de detecteerbare producten van BST. Deze Engelse fabrikant staat sinds 1988 aan de wieg van de ontwikkeling van detecteerbare producten. Inmiddels produceert het bedrijf een groot assortiment aan detecteerbare productiemiddelen, zoals tie-wraps, pennen, oordoppen, haarnetjes en messen. Volgens Ben van den Berg, van PBM Disposables, zijn er voor het introduceren van detecteerbare producten geen extra investeringen nodig. “In bijna alle voedselproducerende bedrijven zijn metaaldetectors en/of X-Ray detectie al standaard aanwezig. Deze apparatuur kan de detecteerbare producten van BST dankzij een onschadelijke toevoeging aan het kunststof moeiteloos lokaliseren. De afstelling van de metaal- of X-Ray detector bepaalt de fijnmazigheid van het systeem.”

Veiligheid en aansluiting op HACCP plan

De detecteerbare producten versplinteren niet en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van den Berg: “Door de verschillende kleuren zijn de producten eenvoudig te herleiden naar de verschillende productiesecties binnen een bedrijf. Ook kunt u de kleuren in uw HACCP plan benoemen per afdeling. Detecteerbare pennen van BST kunnen daarbij genummerd worden en zo worden toegewezen aan medewerkers. De pennen zijn antibacterieel, waardoor de kans op kruisbesmetting verminderd wordt.”

Alleen maar voordelen

Detecteerbare producten bieden echt alleen maar voordelen, zowel voor de consument (voedselveiligheid) als voor de producent. Immers, gaat er iets mis, dan kost dat ook direct veel geld. Wetende dat met detecteerbare producten uitvalskosten en imagoschade zo eenvoudig te voorkomen zijn, is het moeilijk voor te stellen dat bedrijven nog voor andere opties kiezen.

Voor meer informatie:
PBM Disposables BV
info@pbm-disposables.nl
+31 (0)318 - 43 96 00

Publicatiedatum: