Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
populaire vruchten met essentiële voedingsstoffen

Dadels zijn goed voor je

Dadels zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Deze natuurlijke producten bevatten calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium: allemaal goed voor de gezondheid. Er wordt gezegd dat de consumptie van één dadel per dag nodig is voor een evenwichtige en gezonde voeding. Je kunt dadels zo uit de hand eten, of ze toevoegen aan desserts om van te watertanden. Wat je ook kunt doen, is dadels gebruiken om chutney met ofwel tomaten, of tamarinde te maken. Dit kun je bewaren in de koelkast en is heerlijk om met snacks te combineren.

Verse dadels bestaan uit zacht, makkelijk verteerbaar vruchtvlees met eenvoudige suikers zoals fructose en dextrose, zodat, wanneer je ze eet, je energie meteen wordt aangevuld en je lichaam zich direct revitaliseert. Dat is dan ook precies de reden waarom dadels worden genuttigd bij het ontbijt.De vrucht is rijk aan voedingsvezels, die absorptie van het LDL-cholesterol voorkomt. Ook is het een goed bulkvormend laxeermiddel.

Dadels zijn een goede bron van vitamine A, die bekend staat als antioxidant, en is essentieel voor je gezichtsvermogen. Vitamine A zorgt ook voor het behoud van gezonde slijmvliezen en de huid. Consumptie van vruchten die rijk zijn aan vitamine A, zou ook helpen beschermen tegen long- en mondholtekanker.

Deze fruitsoort is zeer rijk aan flavonoïden, zoals bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten hebben de mogelijkheid je cellen en andere structuren in het lichaam van zuurstofvrije radicalen te beschermen. Dadels zijn tot slot een uitstekende bron van ijzer.


Publicatiedatum: 30-11-2011

 mail dit artikel    print


 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*