Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"verse eerlijke producten en de bereiding ervan staat centraal"

24Kitchen 1 oktober van start

Tholen - Op 1 oktober gaat de nieuwe televisiezender 24Kitchen van start. Afgelopen week werd de nieuwe foodzender gepresenteerd bij Koppert Cress in Monster. Mede-initiatiefnemer Rob Baan ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan. "We maken zulke mooie producten, dat kan niet genoeg uitgedragen worden." Hij is verheugd dat er met 24Kitchen kookprogramma's komen waarbij vers eten zonder pakjes en zakjes centraal staat. "Geen herrie, maar koken in de keuken."

Rob laat weten dat 24Kitchen wellicht ook in Duitsland geïntroduceerd gaat worden. "Dat iedereen kan zien dat ons belangrijkste achterland werkt met Nederlandse producten is fantastisch voor de tuinbouw." Een deel van de programma's wordt ook opgenomen in de keuken van Koppert Cress.



24Kitchen is een initiatief van Fox Channels Benelux en Jan Dekker Holding. Jan Dekker heeft het volste vertrouwen in de foodzender. "Eten is ons belangrijkste medicijn", vertelt hij. "We zijn geen wereldverbeteraars, maar hebben wel een missie." 24Kitchen wil de kijker inspireren en motiveren om meer aandacht te besteden aan hun voeding. "We gaan zoveel mogelijk met lokale verse Hollandse producten werken maar ook de internationale keuken komt aan bod."

De nieuwe foodzender gaat crossmediaal in de uiterste zin van het woord. Met het programma degrootstekookschoolvannederland.nl kunnen kijkers bijvoorbeeld live leren koken en er komt een reality kookboek waar de gefilmde recepten met een qr-code kunnen worden opgevraagd. Bijzonder is ook de samenwerking met het Leger de Heils. Op 1 oktober gaat 24Kitchen om 12 uur van start. Op die dag zal er soep uitgedeeld worden aan mensen van het Leger des Heils. "Iedereen heeft het recht op vers eten", aldus Jan Dekker.



Een grote rol is weggelegd voor Rudolph van Veen. Hij zal een aantal kookprogramma's presenteren, waaronder De Makkelijke Maaltijd, Rudolph's Bakery en The Taste of Travel. Hij vertelt ook weer een serie The Tase Of Life Basics te hebben opgenomen met Rob Baan. "Hierin gaan we de kijker wederom voorlichting geven over Nederlandse producten en de bereiding ervan." In elke aflevering zal een groente of product centraal staan. Rob Baan laat zien waar het product vandaan komt en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is.

24Kitchen is te zien in het basispakket van Ziggo, UPC en Caiway op de toepasselijke zenderpositie 24. Er lopen nog gesprekken met KPN Digitenne en CanalDigitaal.