Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Oostrum Woerden

"Het beste advies voor de inrichting van perceel of bedrijfsterrein"

"Adviseur voor de buiteninrichting van fruitbedrijven", noemt Dick van Oostrum zichzelf. “Ik ben meer dan een landmeter, ik adviseer fruittelers hoe ze het beste hun bedrijf of perceel in kunnen richten”, stelt hij. Op basis van een nauwkeurige GPS-meting en een gedetailleerde plattegrond adviseert Van Oostrum de teler over de optimale inrichting van zijn bedrijf of perceel.



Dick van Oostrum is meer dan een simpele landmeter. "Ik maak voor mijn klanten een gedetailleerde plattegrond met daarop precies aangegeven waar de boomrijen, de leidingen voor de beregening of fertigatie, de palen voor de hagelnetten of overkappingen en eventueel de bedrijfsgebouwen moeten komen te staan." Ook de inrichting rondom de bedrijfsgebouwen zoals verhardingen en riolering en niet te vergeten de rijroute voor grote vrachtauto’s brengt van Oostrum in kaart.

Ideale perceelinrichting

Vijf jaar geleden breidde Van Oostrum zijn activiteiten als landmeter uit van de wegenbouw naar de fruitteelt. In het begin bestond zijn werk vooral uit het uitzetten van nieuw in te planten percelen en nieuw te bouwen hagelnetconstructies en overkappingen. Meer en meer ontwikkelde Van Oostrum zich echter als een ‘bedrijfsinrichtingsadviseur’. Met behulp van een gedetailleerde plattegrond van het perceel, met daarop aangegeven de exacte perceelsgrenzen, leidingen, sloten, hoogteverschillen en zelfs aanwezige bomen of windsingels bepaalt Van Oostrum de ideale plaats van de boomrijen, het leidingennetwerk voor de beregening of fertigatie, de palen en ankers voor de overkapping of waar precies de bedrijfsgebouwen moeten komen. Van Oostrum kan hierbij tevens de kadastergrenzen en klic meldingen leveren.



De boomrijen worden zodanig in het perceel geplaatst dat het maximale aantal rijen en bomen op het perceel past. Bij percelen met schuine kanten staat precies op de tekening vermeld hoe lang de rijen mogen zijn om op het kopeind nog gemakkelijk met een tractor met spuit of met een pluktrein de rijen in en uit te kunnen draaien.

Als de plaats van alle rijen, leidingen en palen op de tekening is bepaald, markeert Van Oostrum met piketten het begin en het einde van een aantal rijen in het perceel. Van hieruit kan de fruitteler of loonwerker de positie van de overige rijen en palen bepalen.

Misverstand

Diverse loonwerkers hebben tegenwoordig een GPS-systeem op hun tractor. "Fruittelers denken vaak dat ze mij niet nodig hebben als ze hun perceel door een loonwerker met een GPS-machine laten uitzetten. Een GPS-machine kan perfect rechte lijnen maken vanaf twee vooraf in het perceel gemarkeerde punten. Een GPS-machine kan echter niet nadenken", stelt Van Oostrum. In veel gevallen is een GPS-meting in combinatie met de kennis en ervaring van Van Oostrum dan ook onontbeerlijk. "Een GPS-machine kan mijn werk niet vervangen. Een GPS-machine is wel een prima aanvulling op het werk dat ik vooraf gedaan heb. Ik durf te stellen dat een GPS-machine beter tot z’n recht komt als mijn gegevens gebruikt worden."

Offerte aanvragen

Op basis van de plattegrond van Van Oostrum kan de teler exact berekenen hoeveel bomen, betonpalen en zelfs hoeveel ankers en staaldraad hij voor de inrichting van zijn perceel nodig heeft. Hetzelfde geldt voor de beregening, druppelbevloeiing en voor de bouw van hagelnetten of van een overkapping voor kersen of kleinfruit. De teler kan met de tekening in de hand diverse leveranciers een offerte vragen. Doordat iedere leverancier van dezelfde basisgegevens uitgaat zijn offertes perfect met elkaar te vergelijken en zo de kunt u de beste leverancier uitkiezen.

Voor meer informatie:
Van Oostrum Woerden
dick@oostrum.biz
Tel: 0348-432252
Mob:06-50227178

Publicatiedatum: