Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Will Teeuwen kijkt terug op geslaagde open dag:

Teboza presenteert met trots de nieuwe aspergeoogstmachine

Tholen - Het was al enkele jaren geen open dag geweest bij Teboza, maar op 26 maart vond weer een speciale aspergedag plaats in Helden. Will Teeuwen gaf aan dat hij het belangrijk vind dat er iets te melden valt voor het publiek. "Dit jaar is dat de nieuwe aspergeoogstmachine die voor het eerst in bedrijf aan het publiek wordt getoond."

Will kijkt terug op een zeer positieve open dag. "We hebben zo'n 2000 bezoekers gehad, een heel gevarieerd publiek. Er waren mensen uit de handel, supermarkten, telers en consumenten aanwezig." Er ging veel belangstelling uit naar de nieuwe aspergesteekmachine ASCOPI 1700. "De capaciteit van deze nieuwe machine is hoger dan verwacht," geeft Will aan. "Normaal steekt men per persoon zo'n 15 kg asperges per uur, maar met deze machine is dat 35 kg." Hij verwacht dat de capaciteit in de toekomst nog verder kan worden verhoogd.


Will Teeuwen en zijn vader Math bij de nieuwe aspergeoogstmachine

Naast de aspergeoogstmachine werd er ook interesse getoond in de andere presentaties. Er waren verschillende partners van Teboza aanwezig die uitleg gaven over de nieuwste ontwikkelingen in de aspergesector. Bezoekers konden ook het handmatig oogsten bekijken. Ook het planten, sorteren, verpakken en schillen van asperges was zichtbaar deze dag.


Will en Trudy met Superior Queens

Will en zijn vrouw Trudy geven aan dat ze al voor het derde jaar biologische topasperges voor de horeca leveren. "De naam is Superior Queens, ze zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen, worden speciaal verpakt en binnen 12 uur geleverd." Will vermeldt dat de Superior Queens exclusief worden geleverd aan Rungis.

AGF.nl was aanwezig tijdens de open dag van Teboza en maakte een fotoreportage van de activiteiten en standhouders. Klik hier voor de foto's. Ook is op Youtube een videoreportage te zien van de nieuwe aspergeoogstmachine.

Voor meer informatie:
Teboza
Zandberg 15, Helden
Tel: 077-3071444
Fax: 077-3077398
info@teboza.nl
www.teboza.nl