Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf medio maart vanuit Fresh Park Venlo

Banken Fruit & Vegetables biedt compleet groenten- en fruitpakket aan

Tholen - Banken Champignons handelt al meer dan achttien jaar in groenten- en fruit. Met de komst van Banken Fruit & Vegetables op het Fresh Park Venlo, wordt de groenten- en fruittak vanaf medio maart afgescheiden van de champignonactiviteiten. "Het was weleens verwarrend als je groenten en fruit verkocht als paddenstoelenspecialist", geeft directeur Rob Banken, namens de directie aan.

"De verkoop van groenten- en fruit is ontstaan doordat champignonklanten op een gegeven moment vroegen of we ook andere groenten en fruit wilden leveren, als gevolg van onze goede kwaliteit, service en transport. We hebben de verkoop van groenten- en fruit al die jaren onder de naam van Banken Champignons gedaan, maar hebben nu een aantal redenen om dat onder een aparte BV te doen", zegt Rob.


Paul van Groningen en Roy Peters, beide verantwoordelijk voor de bedijfsleiding en in- en verkoop van Banken Fruit & Vegetables

"Zo vond de inkoop van groenten- en fruit steeds vaker plaats in de regio Venlo. Dan is het aantrekkelijker om daar een eigen vestiging te hebben. Nu gaan veel producten vanuit Venlo naar onze huidige vestiging in Elst voor de export naar Duitsland. Straks kunnen we vanuit Venlo rechtstreeks naar Duitsland exporteren", vertelt Rob.

De reden om de verzelfstandiging nu door te voeren, raakte in stroomversnelling nadat Banken Champignons eind vorig jaar de aankoop deed van ruim 2 hectare grond op bedrijvenpark Bijsterhuizen voor een nieuw hoofdkantoor met distributiecentrum aan de A73 bij Nijmegen. "We hoeven bij de bouw nu geen rekening te houden met de groenten- en fruittak", zegt Rob.

"Banken Champignons richt zich met name op de retail en foodservice, terwijl Banken Fruit & Vegetables zich meer richt op de groothandelsmarkten en gastronomie. Bijna niemand van de klanten is bij beide bedrijven klant, dus daarom waren de bedrijven makkelijk uit elkaar te trekken", vervolgt Rob.

Banken Fruit & Vegetables heeft in Venlo - vanuit het pand waar Peter Hendriks eerder gevestigd was - 2.000 m2 opslagruimte. De leiding van het nieuwe bedrijf is in handen van Paul van Groningen en Roy Peters. In totaal zijn er zeven mensen in Venlo werkzaam. "In de loop der jaren is de groenten- en fruitverkoop aardig gegroeid. Nu bieden we het complete pakket aan import- en Hollandse groenten en fruit aan!"

Voor meer informatie:
Banken Fruit & Vegetables BV
Vanaf medio maart:
Fresh Park Venlo
Venrayseweg 132c
5928 RH VENLO

Huidig:

Energieweg 1, 6662 NS ELST
T: 0481 – 367176
F: 0481 – 367189
E: [email protected]
I: www.bankenfv.com