Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gevolgd door Hollandse pot en Chinees

Italiaanse keuken favoriet bij Nederlanders

Nederlanders eten het liefst Italiaans. Ongeveer twee op de drie Nederlanders (66%) eet graag Italiaanse gerechten, gevolgd door de Hollandse pot (55%) en Chinees (54%). Dat blijkt uit onderzoek van Jumbo Supermarkten, uitgevoerd door Q&A Research. Ondanks de voorkeur voor Italiaans eten staan Nederlandse gerechten vaker op tafel, na Italiaans, Chinees en Indonesisch. Gemiddeld koken Nederlanders twee keer per week een buitenlands gerecht. Jongeren doen dit vaker dan ouderen (respectievelijk 2,4 en 1,3 keer per week). Slechts 8% geeft aan nooit een gerecht uit een ander land te maken.

Inspiratiebronnen

Familie en vrienden zijn de grootste inspiratiebron voor de gerechten die worden gemaakt (42%). Vrouwen laten zich vaker inspireren door vrienden en familie dan mannen. Een andere inspiratiebron zijn de recepten uit bladen van de supermarkt (41%). Veertig procent van de Nederlanders kijkt regelmatig een kookboek in, één op de tien mensen wordt geïnspireerd tijdens zijn vakantie. Een kleine 9% haalt zijn inspiratie uit de restaurants waar men eet.

Kruiden en specerijen

De meeste Nederlanders zijn bekend met de diverse kruiden en specerijen. Een van de meest bekende zijn paprikapoeder, bieslook en nootmuskaat. De ondervraagden zijn echter minder bekend met de afkomst van de kruiden en specerijen. Dit geldt vooral voor bieslook: 57% denkt dat bieslook uit Nederland komt, terwijl slechts 2% het juiste antwoord geeft: China. De afkomst van tuinkers wordt wel door een meerderheid juist beantwoord; 66% weet dat tuinkers uit Nederland komt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Q&A onder 2.000 Nederlanders.

bron: Jumbo Supermarkten, 
Publicatiedatum: