Inspiratiebronnen
Familie en vrienden zijn de grootste inspiratiebron voor de gerechten die worden gemaakt (42%). Vrouwen laten zich vaker inspireren door vrienden en familie dan mannen. Een andere inspiratiebron zijn de recepten uit bladen van de supermarkt (41%). Veertig procent van de Nederlanders kijkt regelmatig een kookboek in, één op de tien mensen wordt geïnspireerd tijdens zijn vakantie. Een kleine 9% haalt zijn inspiratie uit de restaurants waar men eet.Kruiden en specerijen
De meeste Nederlanders zijn bekend met de diverse kruiden en specerijen. Een van de meest bekende zijn paprikapoeder, bieslook en nootmuskaat. De ondervraagden zijn echter minder bekend met de afkomst van de kruiden en specerijen. Dit geldt vooral voor bieslook: 57% denkt dat bieslook uit Nederland komt, terwijl slechts 2% het juiste antwoord geeft: China. De afkomst van tuinkers wordt wel door een meerderheid juist beantwoord; 66% weet dat tuinkers uit Nederland komt.Het onderzoek werd uitgevoerd door Q&A onder 2.000 Nederlanders.
bron: Jumbo Supermarkten,