Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Retailers kunnen dit niet alleen

Gerichte marketingacties kunnen consumenten aanzetten tot gezondere eetgewoonten

Marketing is een van de strategische middelen om consumenten te bewegen tot gezondere eetgewoonten. Dit is een van de uitkomsten van een rondetafelgesprek dat georganiseerd werd door Wageningen UR en Ahold. En hoewel retailers de belangrijkste functie in deze vervullen, kunnen ze dit niet alleen.

Om de gezonde keuze daadwerkelijk mogelijk te maken is een coalitie van bereidwilligen nodig, met bedrijven, overheden en consumentenorganisaties. Wat nodig is, is een mentaliteitsverandering: van een focus op omzetverhoging naar een focus op het vergroten van winst en marktaandeel op basis van gezonde producten en assortimenten. Dit zou tevens een einde maken aan het misverstand dat gezond eten noodzakelijkerwijs duur is. Zo kan de industrie een rol spelen door bijvoorbeeld de portiegrootte aan te passen naar meer gematigde porties en een verlaging van de calorische dichtheid per product.

Informatieve verpakkingen ten aanzien van de calorische samenstelling kunnen ook helpen. Immers, waar ongezond voedsel meestal in grote hoeveelheden wordt geserveerd, daar geldt het omgekeerde voor gezond voedsel. Retailers moeten ten slotte meer variatie in het schap aanbrengen en bouwen aan nieuwe assortimenten.

Bron: RetailActueel

Publicatiedatum: 16-7-2010

 mail dit artikel    print


 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*