Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Tolhoek: Gunstige prijs- kwaliteitsverhouding en maatwerk voor elk systeem

Boomkwekerij van Diepen al generaties lang ervaring in fruitteelt

Tholen – Bij boomkwekerij van Diepen uit Biddinghuizen, oorspronkelijk afkomstig uit het West-Friese fruitgebied en ondertussen al weer meerdere generaties geworteld in de Polders, is het opkweken van plantmateriaal naar wens van de teler en op maat voor het gekozen plantsysteem een vanzelfsprekendheid.


Martin Tolhoek zoekt perenbladvlooien

Op de nu ruim 50 hectare grote kwekerij, waarmee in 1963 gestart werd naast het fruitbedrijf, worden jaarlijks +/- 500.000 appelbomen en ruim 100.000 perenbomen gekweekt, die voor het grootste gedeelte in Noordwest-Europa afgezet worden en daarnaast ongeveer 2,5 miljoen onderstammen die hun weg over de hele wereld vinden.


Goed vertakte Conference voor 3-taks kandelaar

Volgens Martin Tolhoek, vertegenwoordiger van de boomkwekerij en werkzaam in het zuiden van Nederland en België is het planten van de juiste boom voor het gekozen plantsysteem van cruciaal belang om snel het gewenste boomvolume te bereiken en met een snelle en hoge aanvangsproductie de stichtingskosten te beperken. De meest gevraagde en geplante appel- en perenrassen worden standaard in het assortiment gevoerd, maar daarnaast is van Diepen ook licentiehouder voor de nieuwe appelrasssen Earlybrae en Rode Pinova – Evelina en voor het perenras Sweet Sensation.


Goede aanslag en nu nog uitbuigen

Naast het plantmateriaal voor hardfruit is er ook aandacht voor de teelt van steenfruit, met de meest gangbare rassen van pruimen en kersen.


Martin Tolhoek bij een vol gewas Bielaar

Voor meer informatie:
Boomkwekerijen C. van Diepen B.V.
Prof. Zuurlaan 6
8256 PE Biddinghuizen
Tel: 0321 331210
Publicatiedatum:
Auteur:
©