Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse Mundial introduceert nieuwe meloen Red Falcon

Tholen - De Siciliaanse Mundial-groep introduceert de nieuwe meloenvariëteit Red Falcon. De nieuwe variëteit is familie van de Cantaloupe-meloen, en ontwikkeld door Nunhems.

De teelt en verkoop van de meloen met het rode vruchtvlees ligt exclusief bij de 13 bedrijven van de Mundial-groep. Met Red Falcon wordt het assortiment bestaande uit de variëteiten Fiola, GeaGold en Gea Line, weer uitgebreid.

Red Falcon wordt geteeld in het zuidoosten van Sicilië (van Pachino tot Licata) vanwege de gunstige grond- en klimaatomstandigheden. Nunhems Italië en Mundial verwachten met de nieuwe variëteit de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan. De meloen is zoet en tot drie weken na de oogst houdbaar.



"Met Red Falcon en Fiola gaan we de concurrentiestrijd aan met de Marokkaanse meloen. Bovendien hopen wij dat de nieuwe campagne positief voor ons uitpakt', aldus voorzitter Giuseppe Marrali van Mundial.

Op dit moment teelt Mundial ruim 500.000 Red Falcon-planten. De vruchten zullen vanaf half/eind april beschikbaar zijn. Het seizoen begint op 15 april met de vroegere variëteiten.

"Wij hebben grote verwachtingen maar het is te vroeg om voorspellingen voor het komende seizoen te doen betreffende afzet en prijzen" sluit Marrali af.

Mundial-groep in cijfers:
Bedrijven: 13
Areaal: 1500 ha
Gemiddelde jaarlijkse productie: 25.000 ton
Omzet: 35 miljoen euro
Markten: Italië (85%), export (15%)

Contact:
Ivan Della Piazza (Marketing Manager)
Tel.: +39 348 0159820
Giuseppe Marrali: +39 336 504868
E-mail: mundial@consorziomundial.com
www.consorziomundial.com

Bron: Giambattista Pepi
Publicatiedatum: