Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Al jarenlang exclusief knolselderij voor The Greenery"

Boer Ted maakt zich sterk voor een gezonde bodem

Tholen - AGF-Groothandel J.H. Wagenaar had tijdens de Fruit Logistica haar knolselderijteler Ted Vaalburg meegenomen naar Berlijn. In Zuidschermerpolder, gelegen in de voortuin van Alkmaar, teelt en verwerkt boer Ted - "Voor Engelsen Farmer Ted, voor Duitsers Bauer Ted" - al jarenlang knolselderij exclusief voor The Greenery-dochter.


Tim Kenter en Gerard Breed van JH Wagenaar hadden 'Bauer Ted' (midden) meegenomen naar Berlijn.

"Mijn filosofie is dat een gezonde bodem zorgt voor een gezond product. En gezond product behoeft minder chemie . Minder chemie maakt een natuurlijker en daardoor residu-arm product. Een natuurlijk geteeld product  blijft langer goed, smaakt beter, oogt mooier, en verkoopt beter", vertelt Ted Vaalburg.  En dat is precies wat wij bieden: hoogwaardige en gezonde knolselderij met een natuurlijke frisse smaak."
"Om zo natuurlijk mogelijk knolselderij te telen, gebruik ik compost volgens eigen recept, zodat ik een minimum aan kunstmest nodig heb. Daarnaast gebruik ik om aantasting van de natuurlijke organismen in de bodem te voorkomen en een ongehinderde natuurlijke groei te garanderen, zelf aangepaste breedsporende tractoren en machines welke voorzien zijn van GPS. Deze technieken maken het mogelijk om altijd in hetzelfde spoor te rijden en daarmee de bodem waar de producten groeien te ontzien. Dit is wat ik in Berlijn probeer uit te dragen in de hoop retail enthousiast te maken voor dit concept."Voor meer informatie:
Ted Vaalburg
Vaalburg VOF
Zuidervaart 131
1847 LK Zuidschermer
Tel: 072-5044212
Mob: 06-24684631

Publicatiedatum: 9-2-2010
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

 mail dit artikel    print


 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*