Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
“Oom Ahmed” is geïntegreerd en wordt gewaardeerd.

Turkse winkels halen in Duitsland 13 miljard euro omzet.

Tholen - In Duitsland zijn er volgens de statistieken ongeveer 4000 Turkse winkels actief  in de verkoop van levensmiddelen, maar waar voornamelijk groente en fruit wordt verkocht. De zo genoemde “oom Ahmed winkels” zijn nu door heel Duitsland verspreid te vinden en gelden als bewijs van volledige integratie. Oorspronkelijk kwamen deze winkels alleen in de wijken voor waar de Turkse  immigranten woonden en waren ze er speciaal om de allochtone inwoners van groente en fruit te voorzien, omdat die hun eigen eetgewoontes hadden meegebracht. Nu zijn na vele jaren de winkels ook bij de Duitse consumenten zeer geliefd voor de inkopen van groente en fruit. 

De Turkse AGF-winkels realiseren gezamenlijk een omzet van 13 miljard euro per jaar, meer dan 40% van de Turkse ondernemers is in deze sector actief, al zijn er ook veel bedrijfjes met een minimale omzet en die dan ook met moeite het hoofd boven water kunnen houden.

Momenteel kopen niet alleen de immigranten meer in deze winkels, ongeveer de helft van de klanten zijn Duitsers. De meesten waarderen de goede prijs -kwaliteit verhouding en de versheid van de producten, iets wat ze bij de grote retailers niet aantreffen.


Publicatiedatum: 11-1-2010
Auteur: Adri de Rooij
Copyright: www.agf.nl

 mail dit artikel    print


 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*