Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Inval arrestatieteam bij VerDi Import vormt munitie voor jeugdboek

Tholen –  "Een container ananas, afkomstig uit Panama, stond bij Verdi Import aan het dock. Men was begonnen met lossen toen een arrestatieteam van acht man sterk in volledige gevechtsuitrusting de container omsingelde. Twee mannen betraden het pand van Verdi om via het kantoor de loods in te gaan, twee kwamen er de loods in via de loodsingang en vier man omsingelde de container. In de loods moest het werk worden stilgelegd en de medewerkers werden onder schot gehouden."


Dit verslag van het politie-optreden bij Verdi Import stond vorig jaar april op deze website naar aanleiding van de vondst van een grote hoeveelheid verdovende middelen tussen de dozen ananas. Het zouden de eerste regels uit een jongensboek kunnen zijn en dat is het ook geworden. Kinderboekenschrijver Ben de Raaf – en sinds 1979 actief binnen de Rotterdamse politie – maakte zijn eigen verhaal rond het waargebeurde voorval bij VerDi Import.

"Mark Verweij van Verdi Import is een kennis van me. Vorig jaar belde hij me op over het voorval en voor mij waren de eerste hoofdstukken gelijk gevuld. Zo is het boek 'Rare lading voor het lage land' ontstaan", vertelt  Ben de Raaf. "Het verhaal sloot prima aan bij de politieserie van Roel Westland. Sommige persoonsnamen zijn alleen een beetje cryptisch gemaakt. De naam van Mark Verweij heb ik in het boek alleen veranderd in Max Verweijen!"

De politieserie is een mix van fantasie en werkelijkheid. Volgens Ben is dat niet in conflict met zijn baan bij de politie. "Alles wat ik beschreven heb, heeft in de krant gestaan. Dat zijn openbare bronnen en daar mag je vrij uit citeren. De namen van de slachtoffers en daders in mijn serie zijn zowel verzonnen of bestaan. Maar iedere persoon die echt bestaat heeft vooraf toestemming gegeven of zelf gevraagd in het boek te mogen."

Afgelopen week nodigde De Raaf iedereen op een avond uit waarover hij in zijn politieserie heeft geschreven. Locatie: VerDi Import in Barendrecht. "Onder het genot van een kopje koffie én een stukje ananas heb ik frases voorgelezen uit de series die op de betrokken personen speelden. Het was een groot succes”, besluit de auteur. Mark Verweij: "Ben de Raaf is erin geslaagd een fantastisch boek te schrijven rond een waargebeurd verhaal!"


Ben overhandigt bij VerDi Import het boek aan mensen die hij beschreef

Het boek 'Rare lading voor het lage land' is verschenen bij Uitgeverij Mes in Vierhouten en is te koop in de boekhandel of bij Mark Verweij van VerDi Import. 197 pagina’s leesplezier voor  €11,75   (ISBN nr: 978-90-5952-125-4)

Voor meer informatie:
www.verdiimport.nl
www.benderaaf.nl
www.uitgeverijmes.nl


Publicatiedatum: 11-9-2009
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

 mail dit artikel    print


 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*