Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directie De Groot en Slot geeft na 30 jaar het stokje over

De directieleden van De Groot en Slot werden onlangs tijdens de directievergadering totaal onverwachts in de bloemetjes gezet door oud-commissaris Richard Käller. Al 30 jaar zijn Cees Slot, Gerrit de Groot en Henk de Groot de sterke motor achter De Groot en Slot in Broek op Langedijk en Intratuin in Heerhugowaard.

Na 30 jaar dragen de drie mannen hun taken over aan een nieuwe, jonge generatie. Richard Käller deelde bloemen uit en overhandigde symbolisch de eerste steen voor de nieuwbouw van een kantoorgebouw in Broek op Langedijk. In 1930 startte opa de Groot in Broek op Langedijk een bedrijf in tulpen en uien. Het familiebedrijf groeide en de kinderen kregen het werk in het tuinbouwbedrijf met de paplepel ingegoten. "Na schooltijd en in de vakanties gingen we aan de slag", vertelt Cees Slot, momenteel directeur van Tuincentrum Intratuin aan de Middenweg A1 in Heerhugowaard.

"Toen opa in 1955 overleed hebben de familie De Groot en de familie Slot, samen eigenaar van drie tuinbouwbedrijven, besloten de bedrijven samen te voegen onder de noemer De Groot en Slot." De Groot en Slot richtte zich destijds vooral op het telen en ontwikkelen van nieuwe soorten uien. In 1985 werd het tulpentijdperk afgesloten en in 1989 werden drie nieuwe sjalottenrassen geïntroduceerd. Inmiddels worden de zaden over de hele wereld verkocht.

Henk de Groot, verantwoordelijk voor de veredeling en productie van de zaden, wordt sinds vorig jaar ondersteund door Martin Slot, die als assistent directeur in de toekomst zijn taken over zal nemen. In de uientak wordt Henk bijgestaan door Gerrit de Groot. Gerrit is algemeen directeur voor beide takken (uien en tuincentrum) en is daarnaast verantwoordelijk voor de verkoop van de uienzaden. Gerrit blijft net als Henk nog enkele jaren directeur, maar heeft de verkooptaken overgedragen aan Jeroen de Haas.

Intratuin

Omdat de families De Groot en Slot groeiden en er niet voor alle kinderen werk meer was in de uien, werd besloten om, naast de uien, een tuincentrum op te richten. "De mensen kregen meer geld en meer vrije tijd tot hun beschikking en er ontstond een grote markt voor tuinbeplanting, tuininrichting en overige accessoires voor binnen en buiten".

De Groot en Slot opende in 1967 de deuren van een tuincentrum, 1000m2 groot. Inmiddels is Intratuin uitgegroeid tot een prachtige zaak van 12.000 m2. Extra uitbreiding in de toekomst behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Intratuin verzorgt ook gehele groenprojecten (tuinontwerp en inrichting) en biedt interieurbeplanting voor bedrijven en kantoren. Cees is trots op het feit dat zijn dochter, Petra Slot, zijn positie overneemt. "Het is goed voor het bedrijf en goed voor mezelf. Na 30 jaar is het tijd om op te stappen. Hoewel het moeilijk zal zijn mijn levenswerk per 1 september los te laten, vind ik het geweldig te zien hoe mijn dochter in mijn voetsporen treed".

Bron: De Koerier
Publicatiedatum: