Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sormac levert verwerkingslijnen aan Sunfresh Farms in Canada

Edmonton, hoofdstad van de Canadese energieprovincie Alberta, heeft door de oliewinning uit teerzanden in de omgeving de afgelopen decennia voor- en tegenspoed gekend. Maar sinds eind jaren negentig zijn stad en ommeland ‘booming’. Op dat succes lift ook de agrarische sector mee.



Een voorbeeld daarvan is Sunfresh Farms Ltd. Het bedrijf verwerkt ter plaatse geteelde en met zeven eigen trucks van elders aangevoerde producten, waaronder aardappelen, wortelen, bloemkool, broccoli en koolraap. In september 2007 heeft Sunfresh Farms een nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen. CEO van Sunfresh Farms Dean Seeger: "Daarmee vergroten we onze capaciteit en kunnen we meer convenience producten aanbieden, waaronder gemengde slasoorten, uien, wortelen en aardappelen.” Voor de nieuwe verwerkingsfabriek van Sunfresh Farms heeft Sormac in 2008 en 2009 verwerkingslijnen voor wortelen, uien en aardappelen geleverd.

"In nauwe samenspraak tussen de opdrachtgever, onze agent in Canada Mc Cleary Equipment Sales Inc. en de specialisten van Sormac zijn de drie lijnen in de nieuwe
fabriek van Sunfresh Farms ingepast", aldus Jeroen Luijten, area sales manager van Sormac. "Bij de bouw en installatie van iedere afzonderlijke lijn moest al rekening worden gehouden met de volgende."

De wortel- en de uienlijn zijn eerst geïnstalleerd, ter weerszijden van de hal, daarna de aardappellijn hier tussenin. Ze is samengesteld uit een rollenschrapper CRP-12, een messenschiller MS-1T, een rollenleestafel, een dipping tank en een afweegmachine AFW-40. Sunfresh Farms is actief sinds januari 1997. "Ondertussen hebben we in het westen van Canada een sterke positie opgebouwd”, aldus Dean Seeger. “Nu de nieuwe verwerkingsfabriek operationeel is en tot onze volle tevredenheid functioneert, hopen we onze positie in de toekomst verder uit te bouwen."

Bron: Nieuwsbrief Sormac
Publicatiedatum: